Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese knoflook uit Jinxiang populairder dan uit Cangshan

Jinxiang en Cangshan zijn twee van de grootste teeltgebieden voor knoflook in China. De knoflook van Cangshan stond voor 1997 goed bekend in de internationale markt. De exportprijs lag toen zo'n US$100 (€85,65) per ton hoger dan bij de knoflook uit Jinxiang. Op dit moment wordt er echter slechts 30.000 ton aan knoflook vanuit Cangshan geëxporteerd, terwijl Jinxiang meer dan 260.000 ton aan meer dan 70 landen levert.


Werknemers selecteren knoflook


Verse knoflook


Verpakte knoflook

De voornaamste reden voor deze ontwikkeling is omdat importerende landen steeds hogere eisen stellen aan hun knoflook. Een van deze eisen komt neer op een diameter van minstens 4,5 cm. Over het algemeen voldoet het knoflook uit Cangshan niet aan deze maat.


Sorteerlijn voor knoflook


Opslagfaciliteit voor knoflook


Verse gember
 
"We werken samen met zowel telers in Jinxiang als in Cangshan. We kopen gember en knoflook in en sturen dit naar retailers. Ons jaarlijkse volume komt neer op meer dan 50.000 ton. Het knoflookvolume van dit jaar komt overeen met dat van vorig jaar. De prijs is in verhouding echter veel lager. Het is moeilijk om te zien hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Het hangt voornamelijk af van de balans tussen vraag en aanbod. We leveren voornamelijk ons knoflook aan groothandelaars en supermarkten in grote en middelgrote Chinese steden. Ook hopen we een nieuwe markt te openen voor knoflooktenen," zegt She Chunjiang van de Shandong Jining Haiyu Trading Company.

She Chunjiang
Shandong Jining Haiyu Trading Company
+86 159 0537 9826
+86 537 232 1568 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018