Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Watermeloenen uit Armenië binnenkort in Duitsland en Oostenrijk verkrijgbaar

De pitloze watermeloenen van de variëteit Clinton zijn binnenkort ook in Duitsland en Oostenrijk verkrijgbaar. De Armeense groep LLC Edelweiss heeft zich ten doel gesteld om de kwalitatief hoogwaardige meloenen uit eigen teelt naar West-Europa te exporteren. Vanaf midden juni zullen de eerste ladingen daar in de handel komen.


Verse Clinton-meloenen op de Armeense plantage

Teelt & transport
De bedrijfsgroep beschikt over een plantage vlakbij het Araratgebergte waarvan men vermoedelijk circa 17.000 ton zal kunnen oogsten. Vanwege de vruchtbare, waterrijke grond en de vele uren zon in de zomer zijn de omstandigheden ideaal om een kwalitatief hoogwaardig product te telen. Niet voor niets hebben de Armeense meloenen een hele hoge Brix-waarde en een bijpassend zoete smaak. Maar ook wat betreft de optiek gaat het om unieke, exclusieve meloenen met een lichtgroene schil en knalrood vruchtvlees. Het gewicht van de meloenen ligt normaal gesproken tussen de 9 en 13 kilogram. 

Daarnaast worden de meloenen slechts één keer per jaar geoogst en normaal gesproken tot eind augustus/begin september ter beschikking gesteld. Aangezien de meloenen een transport van circa 9-10 dagen moeten doorstaan, is de koeltechniek een belangrijke voorwaarde om onweerstaanbare versheid en houdbaarheid te garanderen. In samenwerking met dochterbedrijf Mira Trans worden de meloenen continu gekoeld (5 graden). De meloenen worden in kartonnen kistjes van in totaal circa 600 kg getransporteerd (hooguit 20 ton per vrachtwagen) en via Georgië naar West-Europa vervoerd.


De meloenen hebben een lichtgroene schil en knalrood vruchtvlees

Prijs-kwaliteitsverhouding
Om een continue kwaliteit te garanderen, is een goede controle bijzonder belangrijk. Daarom worden de producten zowel voor het transport in Armenië alsook na het transport in het herkomstland gecontroleerd.

Qua prijs bevinden de Clinton-meloenen uit Armenië zich in hetzelfde segment als producten uit Zuid-Europese teeltgebieden, aldus Stefan Matvienko, verantwoordelijk inkoper van het bedrijf in Duitsland.Ontwikkelingen
De LLC Edelweiss Group is een moderne en competente bedrijfsgroep met de hoofdvestiging in Armenië. Het bedrijf heeft zich volledig gespecialiseerd op de export van inheemse producten. Na de jarenlange en succesvolle export naar Rusland focust men zich sinds dit jaar ook op West-Europa. Naast Duitsland en Oostenrijk transporteert men eveneens naar Frankrijk, België en Nederland. De LLC Edelweiss Group overweegt om naast watermeloenen later ook kruiden naar West-Europa te exporteren.

Verdere informatie:
LLC "Edelweiss Group"
Qeri street 55/22, 0028 Eriwan
Tel: (00374) 99 889 883 

Contactpersoon Duitsland:
Stefan Matvienko
Tel: (0049) 171 560 35 82 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018