Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Algemene Vergadering met bestuursverkiezingen gehouden bij BelOrta

Op donderdag 24 mei tijdens de Algemene Vergadering vonden bij BelOrta de eerste bestuursverkiezingen plaats sinds de fusie op 1 januari 2013. 360 van de 1.154 stemgerechtigde vennoten kwamen in de loop van de namiddag en avond hun stem uitbrengen in Borgloon, Zellik en Sint-Katelijne-Waver. Op het einde van de Algemene Vergadering werden de resultaten bekendgemaakt. De nieuwe Raad van Bestuur zal in één van de eerstkomende vergaderingen een nieuwe voorzitter en drie nieuwe ondervoorzitters benoemen.

In 2017 heeft BelOrta een mooi financieel resultaat neergezet. Er werd een omzet groenten en fruit gerealiseerd van ruim € 439 miljoen wat een omzetstijging betekent van 6,5% t.o.v. 2016. Ook in 2017 vloeide het overgrote deel van de GMO steun maximaal terug naar de telers. Naar aanleiding van 5 jaar BelOrta en de mooie financiële resultaten heeft de Raad van bestuur beslist om de komende twaalf maanden een verhoogde coöperatieve teruggave te voorzien voor de telers. Op deze wijze wenst de Raad van Bestuur en de directie van BelOrta de lijn van kostenverlagingen voor alle trouwe groente- en fruittelers door te trekken en wordt tegemoetgekomen aan één van de basisdoelstellingen van de GMO. 

Nieuwe Raad van Bestuur
De volgende 20 bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta verder bepalen: Algoet Didier, Bertels Dirk , Cornelis Paul, De Deyn Peter, De Keyser Bert, De Wit Koen, Groven Patrick, Magnus Johan, Neven Guido, Nouws Peter, Pauly Mathieu, Peeters Bart, Puttemans Francis, Raskin Danny, Smets Marc, Uytterhoeven Dirk, Van Apers Robin, Van Dessel Marja, Van Hauteghem Koen en Van Ingelghom Patrick.

Afscheidnemende bestuurders
Met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur heeft BelOrta tevens afscheid genomen van 17 bestuurders: Voorzitter Baestaens Leo, Goossens Monique, Lemaire Guy, Van den Bosch Leopold, Bartels Peter, De Weerdt Frans, De Kok Leen, Hustin Philippe, Clerinx Bennie, Leclerc Georges, Vanvinckenroye Guido, Ketelslegers Willy, Meyers Louis, Roggen Emiel, Emmerechts Ludo, Van Der Veken Ivo en Martens Jan. Op het einde van de Algemene vergadering werden de afscheidnemende bestuurders bedankt en gehuldigd.

Voor meer informatie:
BelOrta
+32(0)15 655 292

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018