Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan Airlines bouwt aardbeienkas

De Japanse landbouwcoöperatie Wago gaat samenwerken met de belangrijkste Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) in de joint venture JAL Agriport ten bate van een landbouwproject in de prefectuur Chiba. Het project omvat het beheer van een publiek toegankelijk teeltbedrijf en de verkoop van lokaal geteelde groenten en fruit.



Het bedrijf zal ondermeer zoete aardappelen telen en kasaardbeien kweken. In principe is de vestiging toegankelijk voor lokale inwoners in de buitenwijken van Chiba. In 2020 zullen echter ook accommodaties worden geopend voor binnenlandse en buitenlandse toeristen die via Narita Airport reizen.



JAL Agriport zal een eigen merk ontwikkelen om door de lokale landbouwsector geteelde producten mee te verkopen. In de toekomst zullen deze producten over de hele wereld worden geëxporteerd door samenwerking met Narita Airport. In 2020 af te ronden faciliteiten moeten van Narita Airport een compleet servicestation maken voor alles wat met export te maken heeft, waaronder douane- en fytosanitaire inspecties.



JAL Agriport combineert het internationale netwerk van JAL met de landbouwexpertise van Wago. JAL is een groot internationaal bedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat en een personeelsbestand van meer dan 10.000 werknemers. Wago is een landbouwcoöperatie die in 1996 werd opgericht. Het bedrijf is in de prefectuur Chiba gevestigd en telt momenteel 228 personeelsleden.


Publicatiedatum: