Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Politieagent krijgt gevangenisstraf voor breken van been voor 'gestolen' tomaat

Een voormalig lid van de Atlanta Police Department is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf nadat hij het been van een man op twee plaatsen had gebroken omdat hij geloofde dat de man een tomaat van Walmart had gestolen. De man bleek de tomaat niet gestolen te hebben.

Trevor King, 49, uit Stockbridge, Georgia, werd in december veroordeeld voor het gebruik van onredelijk veel geweld en het daarna vervalsen van een politieverslag toen bleek dat de zogenaamde dief niks had gestolen.

De aanklagers vertelden de rechtbank dat King in uniform als beveiligingsmedewerker in de Walmart vestiging aan het werk was toen hij zag dat Tyrone Carnegay een tomaat afwoog en zich daarna naar de uitgang begaf. Volgens Carnegay werd hij zwaar door King geslagen nadat hij vals beschuldigd was van het stelen van een tomaat. Hij zei dat hij voor de tomaat had betaald en dat bleek waar te zijn.

Artsen zeiden dat de herhaalde slagen twee botten in het rechterbeen van Carnegay hebben gebroken en een slagader hebben gescheurd. King werd in december 2017 schuldig bevonden aan twee federale aanklachten en is nu veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

"Hij heeft gekregen wat hij verdiende omdat hij me onrecht heeft aangedaan," vertelde Carnegay maandag aan het televisiekanaal Channel 2. Hij zegt nog steeds last van het incident: "Ik heb een gebroken been met een titanium pen erin en wat infecties van bouten." Carnegay en zijn advocaat hebben een rechtszaak aangespannen tegen Walmart.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018