Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Costa Rica: Italiaanse ananasexporteur vermoord

Een bezoek aan de Italiaanse ambassade in San Pedro de Montes de Oca (Costa Rica) heeft een Italiaanse ondernemer het leven gekost. Twee moordenaars lokten hem in de buurt van de ambassade in de val en schoten hem neer.

Het slachtoffer werd door de autoriteiten geïdentificeerd als Salvatore Ponzo, een 37-jarige Italiaan. Op het moment van de aanval werd hij vergezeld door een Ecuadoriaanse vrouw genaamd López Toaquiza, die waarschijnlijk zijn vriendin was en ook ernstig gewond raakte in het incident.

Ponzo was eigenaar van het bedrijf "Tierra Nuestra Latina", een bedrijf dat gelegen is in Pital de San Carlos en ananas en andere fruitsoorten naar Europa exporteert.

Op de website van het bedrijf legt Salvatore zelf uit dat hij in 2015 besloot de onderneming op te richten om bekendheid te geven aan het fruit dat op het Amerikaanse continent geteeld wordt.

"Tierra Nuestra Latina komt voort uit mijn ervaringen in tropische Latijns-Amerikaanse landen in de loop van de jaren, landen die opvallen door hun grote variatie aan bloemen en fruit. Het contact met dit heerlijke fruit dat ik tijdens elke reis had, maakte dat ik ging dromen over een project om dit product, dat vanwege zijn kwaliteit bekend zou moeten zijn naar de hele wereld te exporteren."

Het in- en uitgaan van het land was gebruikelijk voor de Italiaan. Tussen april 2015 en mei dit jaar bezocht hij het land 14 keer en meestal duurden zijn bezoeken langer dan een week.

Vanuit het bedrijf van Ponzo vertelt men dat de ondernemer het grootste deel van de tijd in zijn geboorteland Italië en in Spanje doorbracht, maar dat hij altijd de tijd nam om te komen en te zien hoe de zaken gingen.

De politie heeft momenteel nog geen mogelijk motief voor de moord vastgesteld.


Bron: lateja.cr

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018