Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Exclusieve trans-Atlantische dienstregeling

Maersk breidt aanwezigheid in Canada en Europa uit

Maersk Line heeft vandaag aangekondigd haar diensten tussen het Europese Middellandse Zeegebied en Canada uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van zowel im- als exporteurs aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De exclusieve, volledig door Maersk verzorgde wekelijkse dienstregeling zal bestaan uit een rotatieschema met vijf schepen met aankomsten in Salerno en La Spezia (ItaliŰ), Fos-sur-Mer (Frankrijk), Algeciras (Spanje), Montreal en Halifax (Canada) en Valencia (Spanje). Overige Mediterrane markten zullen ook gemak hebben van deze nieuwe regeling dankzij de ge´ntegreerde overslagdiensten in Algeciras en Valencia, met een consistente stroom producten van en naar het Midden-Oosten, Afrika en AziŰ. De nieuwe dienstregeling, 'de Mediterranean-Montreal Express', zal vanaf juli ingaan, waarbij de eerste afvaart op 2 juli vanuit de Italiaanse stad Salerno plaats zal vinden. Naar verwachting zal het schip op 19 juli de haven van Montreal bereiken. 

Vorig jaar groeide de Canadese im- en export met 6,9%, een teken van de economische groei en welvaart van dit land. Voor 2018 verwacht Maersk een toename van 7% in het zeecontainervolume dankzij de handelsakkoorden CETA en CPTPP, die de groei van de trans-Atlantische en trans-Pacifische handel aan zullen jagen. Daarnaast gaat Maersk dit jaar wederom uit van een gezonde groei van de Canadese import uit het Midden-Oosten, India, Pakistan en Verre Oosten, die in 2017 met ruim 9% groeide. 

Newswire.ca meldt dat deze dienst bovendien de oostelijke haven in Halifax, in Nova Scotia, zal verbinden, waarmee tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van deze belangrijke Canadese versmarkt en die het gekoeld transport van voedingsproducten, die voorheen vanuit de Canadese maritieme provincies verladen werden, mogelijk maakt. 

Publicatiedatum: 28-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: