Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cutrale exporteert ieder jaar meer citroenen

"Na eerst citroenen verladen te hebben, zijn we nu met de export van sinaasappelen begonnen. Momenteel verladen we Navels en evenals voor onze citroenen geldt dat de sterkste vraag vanuit Europa komt. We zijn begin februari begonnen met de export van citroenen en we beëindigden het exportseizoen begin mei. De meeste van Cutrale's citroenen waren bestemd voor Spanje, Italië en Canada," begint Carlos José Amorim, manager export bij Sucocitrico Cutrale In Brazilië. 



Hij legt uit dat het bedrijf jaarlijks meer citroenen exporteert. "Een paar jaar geleden heeft Cutrale haar citroenareaal uitgebreid in de hoop haar marktaandeel op zowel de binnen- als buitenlandse markt te kunnen vergroten."

Volgens de normale oogstkalender begint het citroenenseizoen in Brazilië wanneer er nog Europese citroenen op de markt beschikbaar zijn, of importcitroenen uit andere herkomstgebieden. "Dit weerhoudt Europa er echter niet van om de grootste importeur van Cutrale citroenen tijdens het exportseizoen te zijn. Het is zelfs zo dat we sinds jaren het merendeel van onze citroenen en sinaasappelen naar Europese importeurs verladen. Hierdoor hebben we een vast klantenbestand op weten te bouwen dat onze citroenen het hele seizoen door importeert."


Amorim laat tot slot weten dat het bedrijf de laatste twee seizoenen aanzienlijk meer citroenen aan de verwerkende sector heeft geleverd. "Dit fruit, dat verpakt wordt in houten palletboxen van 1.180 kilo, was dit jaar goed voor bijna 50% van ons export."


Voor meer informatie:
Carlos Jose Amorim
Sucocitrico Cutrale Ltda
Brazil
E: amorim@cutrale.com.br
www.cutrale.com.br
Publicatiedatum: