Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste kersen 2018 geveild bij BelOrta

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie garanderen optimale kwaliteit

Deze ochtend werden de eerste Belgische kersen van 2018 geveild. De kersen zijn van de variëteit Bigarreau Burlat en werden aangeleverd door teler Fernand Bossaerts uit Broechem aangesloten bij BelOrta. Delidis uit Gierle kocht deze primeurkersen voor een prijs van 8,45€/kg. Dankzij investeringen in hydrokoeling, een hoogtechnologische sorteerinstallatie en een nieuwe doos, kunnen de kersenproducenten van BelOrta vandaag een optimaal product in de markt plaatsen waarvan voor consument in binnen- en buitenland.


Jef van Echelpoel (Delidis) en Philiep Willems (BelOrta)

Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 235,4 hectare. De belangrijkste kersenvariëteiten die geteeld worden bij BelOrta zijn de Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart. Het zwaartepunt van de kersenoogst bevindt zich bij BelOrta in de maand juli. De primeurkersen komen uit de beschermde teelt. De eerste kersen van de buitenteelten verwachten we tussen 15 en 20 juni. Sinds vorig seizoen biedt BelOrta een nieuwe doos aan die speciaal ontworpen is voor de kersen. De doos heeft een warme donkerrode kleur die mooi harmonieert met onze kersen. Ze is ondertussen een vaste waarde geworden bij heel wat kopers in binnen- en buitenland.


Producenten Fernand en Betty Bossaerts

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie garanderen optimale kwaliteit
BelOrta beschikt over een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie voor kersen. Deze hydrocooler kan 6 ton/u aan en de temperatuur tot in de steen (pit) brengen van veldwarmte tot +0,5°C op 10' tijd. Dankzij deze infrastructuur bestaat de mogelijkheid om de kersen optimaal in te koelen. Dat zorgt voor een beter uitstalleven. Sinds vorig seizoen beschikt BelOrta over een state-of-the-art sorteerinstallatie waarmee de gekoelde kersen gesorteerd worden tot een mooi homogeen en kwalitatief product.

Voor meer informatie
BelOrta
Etienne Leclere
Divisiehoofd verkoop fruit
Tel: +32 (0)12 670 258



Publicatiedatum: