Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste kersen 2018 geveild bij BelOrta

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie garanderen optimale kwaliteit

Deze ochtend werden de eerste Belgische kersen van 2018 geveild. De kersen zijn van de variëteit Bigarreau Burlat en werden aangeleverd door teler Fernand Bossaerts uit Broechem aangesloten bij BelOrta. Delidis uit Gierle kocht deze primeurkersen voor een prijs van 8,45€/kg. Dankzij investeringen in hydrokoeling, een hoogtechnologische sorteerinstallatie en een nieuwe doos, kunnen de kersenproducenten van BelOrta vandaag een optimaal product in de markt plaatsen waarvan voor consument in binnen- en buitenland.


Jef van Echelpoel (Delidis) en Philiep Willems (BelOrta)

Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 235,4 hectare. De belangrijkste kersenvariëteiten die geteeld worden bij BelOrta zijn de Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart. Het zwaartepunt van de kersenoogst bevindt zich bij BelOrta in de maand juli. De primeurkersen komen uit de beschermde teelt. De eerste kersen van de buitenteelten verwachten we tussen 15 en 20 juni. Sinds vorig seizoen biedt BelOrta een nieuwe doos aan die speciaal ontworpen is voor de kersen. De doos heeft een warme donkerrode kleur die mooi harmonieert met onze kersen. Ze is ondertussen een vaste waarde geworden bij heel wat kopers in binnen- en buitenland.


Producenten Fernand en Betty Bossaerts

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie garanderen optimale kwaliteit
BelOrta beschikt over een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie voor kersen. Deze hydrocooler kan 6 ton/u aan en de temperatuur tot in de steen (pit) brengen van veldwarmte tot +0,5°C op 10' tijd. Dankzij deze infrastructuur bestaat de mogelijkheid om de kersen optimaal in te koelen. Dat zorgt voor een beter uitstalleven. Sinds vorig seizoen beschikt BelOrta over een state-of-the-art sorteerinstallatie waarmee de gekoelde kersen gesorteerd worden tot een mooi homogeen en kwalitatief product.

Voor meer informatie
BelOrta
Etienne Leclere
Divisiehoofd verkoop fruit
Tel: +32 (0)12 670 258
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018