Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten verpakt in olifantsgras liggen in de winkel

Het winkelend publiek kan vanaf deze week tomaten in verpakkingen van olifantsgras kopen. Olifantsgras, de vezels worden vibers genoemd, heeft allerlei ecologische voordelen. Olifantsgras neemt vier keer zo veel CO2 op per hectare dan een bos met bomen. Na oogst wordt het gras omgezet tot grondstof voor verpakkingsmateriaal dat composteerbaar is. Een bakje van vibers (herkenbaar aan het kiemplantlogo) kan bij het GFT-afval.



Jan-Govert van Gilst, de man achter Vibers, zegt dat er veel belangstelling is voor het nieuwe materiaal. "Zowel supermarkten, producenten en de verpakkingsindustrie hebben veel interesse in deze bijzondere verpakking. Vibers is namelijk een prima alternatief voor plastic verpakkingen en gemakkelijk te gebruiken door de industrie op bestaande machines."
 
Groeiplan met ABN AMRO
Nu de ontwikkelfase is afgerond en de eerste producten in de winkel liggen, is de blik op de toekomst gericht. Samen met ABN AMRO is een groeiplan ontwikkeld om de productie op te schalen. "We stimuleren ondernemers om te kijken naar circulaire bedrijfsmodellen. Dit is een prachtig voorbeeld. We zijn vanaf het begin betrokken bij vibers en blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de groei van deze ondernemer", zegt Hein Brekelmans, hoofd van de Sustainable Finance Desk van ABN AMRO.
 
Meer informatie
Florian ter Voert
Tel +31 (0)6 44 33 02 33
Mail florian.ter.voert@newslab.nl
Web www.vibers.nl
 
Publicatiedatum: