Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Camposol boekt hogere omzet Q1 door blauwe bessen

Tholen – Meer blauwe bessen tegen een gemiddeld hogere prijs en meer garnalen tegen een stabiele prijs resulteren in een hogere omzet voor Camposol in het eerste kwartaal van het boekjaar. De resultaten voor de avocado viel in vergelijking met het voorgaande jaar tegen, maar daar moet de kanttekening bij gemaakt worden dat het seizoen voor de verse avocado's in het eerste kwartaal nog niet begonnen was. Camposol vermarkte alleen de diepvries variant.

Camposol maakte de cijfers over het eerste kwartaal van het boekjaar bekend. De omzet kwam uit op 82,2 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 58,2 miljoen. Dat betekent een stijging van 41,3%. Die stijging is vooral te danken aan een groter volume en een hogere prijs voor de blauwe bessen. Het Peruaanse bedrijf bracht 5.362 ton blauwe bessen op de markt, een forse stijging van 61,5% ten opzichte van de 3.321 ton een jaar eerder. Gemiddeld brachten de bessen 7,63 dollar per kilo op, dat bijna 2 euro meer is dan in het eerste kwartaal van 2017. Toen stond de gemiddelde prijs op 5,90 euro per kilo. Dat komt neer op een stijging in prijs van 29,4%. De grotere opbrengst van de blauwe bessen is vooral toe te schrijven aan een groter aantal hectare dat in de hoge productiefase komt in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017De markt voor avocado's zat in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017 tegen. Hoewel er meer avocado's werden verkocht, 129 ton dit jaar tegen 111 ton vorig jaar, lag de gemiddelde prijs ongeveer een euro lager. Dit jaar stond de prijs op 2,02 dollar per kilo, een jaar eerder was dat nog 3,03 euro per kilo. De stijging in volume van 16,2% kon de negatieve prijsontwikkeling (-33,4%) niet compenseren. Tijdens het eerste kwartaal wordt alleen bevroren avocado verkocht, het seizoen voor de verse avocado van Camposol loopt van april tot september.

In de zeevruchtencategorie steeg het volume tot 2.929 ton (2017: 2.695 ton). De prijs bleef stabiel, wat resulteert in een hogere omzet. De totale brutowinst steeg van 12,2 miljoen dollar naar 22,4 miljoen dollar. Het EBITDA komt uit op 19 miljoen dollar (2017: 9,8 mln dollar).

Voor de lange termijn is Camposol positief over de marktontwikkelingen. De consumptie van exotische groenten en fruit blijft gunstig. De consumptie van avocado's, blauwe bessen en mandarijnen in de VS blijft een stabiel groeipatroon volgen. Ook in de andere markten, naast de VS ook Europa en China, blijft de consumptie een positief patroon volgen.

Klik hier om de kwartaalcijfers te bekijken.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018