Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rolf Weber, Global Producers:

"Volledig programma gele meloenen van het ras SV 6276"

Het exportseizoen van Costa Ricaanse meloenen voor de Europese markt eindigt in mei. Dit jaar was het fruit kleurrijker en had het een betere interne kwaliteit dan gebruikelijk. Daardoor kon de consument een meloen aangeboden worden die de verwachtingen overtrof en hem daarom uitnodigt tot het herhalen van die ervaring.

Verschillende telers van meloen in Costa Rica wilden hun mening geven over de toename van de kwaliteit van hun fruit. Een van hen is Guillermo García Salas, werkzaam op de R&D afdeling van Seminis. Hij stelt dat "de kwaliteit die gedurende het seizoen bereikt is het resultaat is van de inspanning van vele telers die betrokken zijn in de toeleveringsketen".

"We bieden een SV 6276 product dat er in korte tijd in geslaagd is zich op een goede plaats te positioneren. Dat komt door het materiaal dat de teler gebruikt. Dat geeft hem de zekerheid dat hij een meloen zal verkrijgen die voldoet aan de benodigde standaarden voor veeleisende markten, zoals de Scandinavische landen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In die landen wil men meloenen van hoge kwaliteit met een zeer goede smaak", vertelt García Salas.

Guillermo stelt ook dat ze zich er in zijn bedrijf sterk voor inzetten om een product te bieden dat, ondanks de heersende klimatologische omstandigheden in de teeltgebieden "de telers ervan verzekert dat ze de nodige kwaliteit verkrijgen die nodig is voor het tegemoetkomen aan de behoeften van de consumenten. Gelukkig is de SV 6276 erin geslaagd ons die zekerheid te bieden"."De teler is er steeds meer op gericht om meloenen van hoge kwaliteit aan te bieden, die voldoen aan alle vereiste standaarden en de benodigde certificeringen die de veiligheid en kwaliteit verzekeren die de consument verdient", stelt op haar beurt Marbeth Venegas Solis, van Melones del Sol. Zij voegt toe: "Het gebruik van de SV 6276 is heel belangrijk geweest. Deze heeft namelijk op een consistente manier bijgedragen aan onze exportprogramma's door ons te helpen onze exportdoelen te bereiken en vooral door ons in staat te stellen een product aan te bieden waarvan we weten dat de consument het aantrekkelijk zal vinden en graag zal consumeren".

"Onze klanten staan op de eerste plek. Consumenten moeten altijd een product van hoge kwaliteit ontvangen. Wij spannen ons ervoor in om altijd te voldoen aan hun verwachtingen. 100 % van ons programma van gele meloenen bestaat uit SV 6276, omdat dat ons ervan verzekert dat we kunnen voldoen aan die verwachtingen", vertelt Rolf Weber, van Global Producers.Weber: "De marketeer is er altijd op gericht een product van betere kwaliteit te bieden, een product dat de klantervaring verbetert, door het zorgen voor de beste verpakkings-, transport-, en bewaringsomstandigheden. Dit zodat de consument de waarde gaat inzien van het product dat hij koopt en zijn ervaring ermee graag wil herhalen".

Tenslotte stelt Cesar Narvaez, Strategisch Account voor Mexico, Centraal-Amerika en El Caribe: "Vanwege alle spelers die zijn toegewijd aan het tevredenstellen van de consument en de uiterste zorg voor elk detail zijn we er zeker van en vertrouwen we erop dat we een product van betere kwaliteit zullen kunnen blijven verzenden naar de Europese markt. Naarmate het product zichzelf meer positioneert als een kwaliteitsproduct, zal het bovendien mogelijk worden om Costa Ricaanse meloenen te kopen in iedere willekeurige supermarkt gedurende het exportseizoen".


Voor meer informatie:
Cesar Narvaez
Monsanto
Costa Rica

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018