Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ierland: SuperValu-eigenaar heeft winst van €80 mln

Aldi en Lidl zijn meest dynamische ketens van Portugal

Coles en Woolworths hebben meeste marktaandeel in AGF-sector
Uit een analyse van de markttrends voor de lange termijn blijkt dat in 2018 Woolworths en Coles het grootste marktaandeel hadden binnen de Australische AGF-sector. De twee grootste supermarktketens van Australië hebben samen een aandeel van meer dan 51% binnen de sector, die op een waarde wordt geschat van AU$18 miljard (€11,6 miljard). Woolworths heeft als marktleider een aandeel van 27,4%. Dit aandeel is met 1,3% toegenomen sinds 2017. Coles heeft een marktaandeel van 23,9%. Hoewel Coles zijn winkelverkeer per week toe zag nemen, is het marktaandeel sinds 2017 gedaald met 0,7%. Het aandeel van de twee ketens is groter dan dat van alle concurrenten samen, zoals van Aldi en IGA en retailers die buiten het supermarktsegment opereren, zoals fruitwinkels.
Bron: roymorgan.com

Ierland: SuperValu-eigenaar heeft winst van €80 mln
De Ierse retailgroep Musgrave, dat onder andere verantwoordelijk is voor de keten SuperValu, had in het vorige jaar een bruto winst van €80 miljoen. De omzet van Musgrave stond op €3,7 miljard. De winst was ten opzichte van 2016 met 9% gestegen. Aan het einde van 2017 had Musgrave een netto kasstroom van €71 miljoen en voor €330 miljoen aan vaste activa. Het merk SuperValu is nu de grootste supermarktketen van Ierland. De keten had een omzet van €2,7 miljard, wat voor SuperValu een record is. "We hebben een sterke financiële prestatie geleverd. Het was het derde jaar op rij met winstgroei. Ook hadden we een goede omzet, ondanks dat de prijsdeflatie voor voedingsmiddelen," aldus CEO Chris Martin.
Bron: independent.ie

India: Future Retail koopt buys Foodworld-keten
Het Indiase bedrijf Future Retail heeft voor 407,9 miljoen rupee (€5,1 miljoen) de keten Foodworld overgenomen. Foodworld was met name populair in de omgeving van Bangalore. Future Retail valt onder beheer van Kishore Biyani. Door de overname wordt het huidige portfolio aan winkelketens van Biyani versterkt. Dit geldt met name voor de filialen van de EasyDay-keten. Foodworld had een omzet van 1,19 miljard rupee (€14,9 miljoen) in het afgelopen fiscale jaar, dat in maart afliep. In het jaar daarvoor stond de jaaromzet op 1,3 miljard rupee (€16,2 miljoen) en in het jaar dat daar weer aan voorafging was er sprake van een omzet van 1,41 miljard rupee (€17,6 miljoen).
Bron: ultra.news

Rusland: X5 Retail Group introduceert digitale plattegrond

De Russische supermarktketen X5 Retail Group heeft een systeem geïntroduceerd, waarmee geautomatiseerde plattegronden kunnen worden gecreëerd. Het systeem heeft bij wijze van pilot drie maanden dienst gedaan in bepaalde locaties van X5. De omzet van deze vestigingen steeg in die periode in sommige categorieën met zoveel als 10,5%. Naast dat de geautomatiseerde plattegronden meer duidelijkheid voor de consument verschaffen en zo meer omzet genereren, neemt het systeem ook werk uit handen van medewerkers. 
Bron: esmmagazine.com

Noord-Ierland: Meer dan £750 mln jaaromzet voor Spar-eigenaar
Het moederbedrijf van de retailketen Spar in Noord-Ierland, John Henderson Holdings, had in 2017 een jaaromzet van £759 miljoen (€863,0 miljoen). Ten opzichte van de jaaromzet van £699 miljoen (€794,7 miljoen) van 2016 is dat een toename van 8,5%. De bruto winst van John Henderson Holdings daalde echter van £20,4 miljoen naar £20,3 miljoen (van €23,2 miljoen naar €23,1 miljoen). John Henderson Holding wordt geleid door Geoff en Martin Agnew, die achterkleinzonen zijn van oprichter John Henderson. John Henderson begon in 1897 zijn onderneming als een groothandelaar van brood en melk. Tijdens 2017 werd het werkleger van het bedrijf uitgebreid van 2.998 naar 3.387 werknemers. Onder John Henderson Holding vallen een aantal dochterondernemingen, waaronder Henderson Wholesale, dat op zijn beurt de licenties in handen heeft voor franchisevestigingen van Spar, Eurospar en Vivo. Het totale winkelnetwerk van het bedrijf staat op 450 Noord-Ierse supermarkten.
Bron: belfasttelegraph.co.uk

VK: Whisk neemt Duits bedrijf over
De Britse online supermarkt Whisk heeft het Duitse bedrijf Avocando overgenomen. Eerder heeft Whisk een online platform opgebouwd, waarmee supermarktgerelateerde apps kunnen worden aangedreven. Hoewel weinig details over de overname zijn vrijgegeven, gaat Whisk mogelijk aan de slag met technologie, het team van werknemers en het klantenbestand van Avocando. "We zijn erg optimistisch over dat we met deze overname een sterk jaar aan groei gaan zien," aldus Whisk-CEO Nick Holzherr. "Nu online supermarkten in Europa in opkomst zijn, ligt een fusie tussen onze twee bedrijven voor zowel Whisk- als Avocando-klanten voor de hand."
Bron: pymnts.com

Zuid-Korea: Lotte heeft plannen voor e-commerce

Lotte heeft plannen aangekondigd om KRW3 biljoen (€2,37 miljard) te investeren in e-commerce. 2017 was een moeilijk jaar voor de Zuid-Koreaans retailer, waarin bijna alle Chinese vestigingen noodgedwongen moesten worden verkocht. Het bedrijf focust zich nu op het integreren van zijn online activiteiten. De acht online winkels van Lotte moeten met 2020 zijn gefuseerd tot een nieuw online platform. Het bedrijf is van plan om KRW500 miljard (€394,5 miljoen) te investeren in het online platform, KRW1 biljoen (€789 miljoen) in distributie en logistiek en KRW1,5 biljoen (€1,18 miljard) in marketing. Ook wordt een speciale afdeling voor e-commerce opgezet.
Bron: retailanalysis.igd.com

Aldi en Lidl zijn meest dynamische ketens van Portugal
De discountketens Aldi en Lidl zijn voor het jaar 2017 door de Brands + Consumers Barometer uitgeroepen tot de meest dynamische en aantrekkelijke ketens in Portugal. De Brands + Consumers Barometer wordt gepubliceerd door de Portugese retail-organisatie Centromarca in samenwerking met Kantar Worldpanel. Terwijl Lidl naam voor zichzelf heeft gemaakt door zich te focussen op het huismerk, heeft Aldi juist meer bekende merken in het assortiment opgenomen, zo blijkt uit de publicatie. De Portugese retailsector had een afname in omzet van 2,7% in 2017. Lidl en Aldi hadden daarentegen juist omzetgroei. De omzet van Lidl steeg met 8,9% en die van Aldi met 28,5%. Op dit moment heeft Lidl in Portugal een marktpenetratie van 77,4%, terwijl dit percentage bij Aldi op 24,6% staat.
Bron: esmmagazine.com

VS: Shipt breidt bezorgdienst van Lidl uit in Noord-Virginia
Het online retailplatform Shipt gaat de thuisbezorgdienst van Lidl uitbreiden in het noorden van Virginia. Per 22 mei kunnen consumenten online bestellingen plaatsen bij Lidl-vestigingen in de steden Ashburn, Fredericksburg, Manassas en Woodbridge. Door de uitbreiding krijgen meer dan 360.000 huishoudens in de staat Virginia toegang tot het assortiment van Lidl, die door Shipt binnen het uur aan huis kunnen worden afgeleverd.
Bron: globenewswire.com

VS: Aldi breidt distributiecentrum in Ohio uit
Aldi gaat wegens de aanhoudende groei van het bedrijf in de VS zijn distributiecentrum in Hinckley, Ohio uitbreiden. Door de uitbreiding worden 60 nieuwe banen gecreëerd. De lokale overheid heeft toestemming gekregen voor een zesjarig belastingkrediet, waarmee de uitbreiding financieel moet worden ondersteund. Met de uitbreiding worden onder andere nieuwe machines geïnstalleerd. "Terwijl Aldi steeds verder groeit, zijn we erg positief over het uitbreiden van onze mogelijkheden voor werkgelegenheid bij ons distributiecentrum in Hinckley. We zijn er trots op dat we een van de meest populaire werkgevers in Ohio en de rest van de VS zijn," aldus onderdirecteur Corey Stucker van de afdeling van Aldi in Hinckley.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018