Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Canchacoto Fruits

Start exportseizoen granadilla's Ecuador

Het hoogseizoen van Ecuadoriaanse granadilla's zal beginnen in juni en duren tot december. De belangrijkste exportbestemming is Canada aangezien de tropische fruitsoort erg wordt gewaardeerd in dit land naast het feit dat de prijzen op deze markt zeer goed zijn. Ook is er veel vraag in Hong Kong en Europa, hoewel de granadilla op laatstgenoemde markt nog steeds bezig is zich een weg te banen.



De verwachtingen voor dit komende seizoen zijn behoorlijk positief. Patricia Novillo, van Canchacoto Fruits: "We beschikken op ons teeltbedrijf over twee granadilla-rassen, de Nationale en de Colombiaanse, twee zeer goede variƫteiten die zeer goed worden ontvangen op de internationale markten. Tegenwoordig bestemmen we wekelijks tussen de 800 en 1000 kilo voor de export, die plaatsvindt via luchttransport. We kunnen niet over zee vervoeren aangezien dit fruit snel op zijn bestemming aan moet komen".



Naast het verzenden naar Canada (hun belangrijkste klant) en Hong Kong, is Canchacoto Fruits begonnen met onderhandelingen met klanten in Europa. Ook noemt Patricia "het uitstekende contract dat we net gesloten hebben met een supermarktketen in Dubai, een zeer interessante onderneming, aangezien het gaat om een land met zeer goede prijzen en grootse vooruitzichten op het gebied van tropisch fruit".

Novillo vertelt dat "de eerste verzending granadilla's naar Canada komende vrijdag zal plaatsvinden. We geloven dat dit een geweldige kans is voor ons fruit, dat van goede kwaliteit is en erg gewaardeerd wordt door consumenten. Daarom zijn we positief en verwachten we dat we ons fruit binnenkort naar de hele wereld zullen kunnen brengen".



De granadilla groeit alleen in de Andes. Canchacoto Fruits beschikt over ongeveer 13 hectare, waarvan er altijd op 10 hectare geteeld wordt. Dit systeem maakt het mogelijk om te werken aan bemesting en herstel van het land terwijl er op ander land geteeld wordt. "De ligging van Canchacoto in een bergketen maakt dat ons fruit van hoge kwaliteit is. Ondanks dat voldoet het fruit in de maanden buiten het hoogseizoen niet aan de kwaliteitsstandaarden voor de export, waardoor we dat fruit voor de nationale markt bestemmen", legt Patricia uit.



Canchacoto Fruits is een familiebedrijf dat gewijd is aan de teelt van tropisch fruit en is overgegaan van ouders op kinderen. De meerderheid van de werknemers bestaat uit vrouwen die voorzien in het belangrijkste levensonderhoud voor hun gezinnen, hetgeen de grote maatschappelijke betrokkenheid van deze familie weergeeft.

Voor meer informatie: 
Patricia Novillo
Canchacoto Fruits
Tandapi, Ecuador
T: +593 2511 0019
Publicatiedatum: