Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Monk fruit op de Europese markt?

De Chinese leverancier Layn werkt aan de introductie van monk fruit op de Europese markt. Hij meent dat Lovia, een melange van stevia en monk fruit, het antwoord is op de smaakproblemen die geassocieerd worden met het gebruik van stevia. 

Lovia is verkrijgbaar in China en de Verenigde Staten en Guilin Layn Natural Ingredients heeft een aanvraag bij de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) ingediend voor Europese goedkeuring. Het bedrijf hoopt hier eind dit jaar een positieve reactie op te ontvangen. 

Monk fruit is volgens Luca Pennestri, directeur voor Layn in Europa, een milde zoetstof die de bittere nasmaak van stevia wegneemt. Het verbetert de de smaak en maskeert de bittere nasmaak, een probleem waar veel spelers binnen de sector een oplossing voor zoeken."

Stevia doet het in bepaalde producten zeer goed maar in producten met een zoeter smaakprofiel, zoals appelsap of zuivel biedt monk fruit voordelen. 

Op de website beveragedaily.com is te lezen dat monk fruit ongeveer drieënhalf keer zo duur is als stevia. De Lovia-blend biedt daarentegen de voordelen van monk fruit tegen een lagere prijs, aldus Pennestri.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018