Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ieren gebruiken kassen voor teelt primeuraardappelen Aldi

Aardappeltelers in Kilkenny maken gebruik van kassen om nieuwe aardappelen aan Aldi te kunnen leveren als onderdeel van een deal van €70 miljoen die zij met de retailer gesloten hebben. Aldi liet onlangs weten dat het dit jaar voor €24 miljoen aan Ierse aardappelen zal verkopen en de eerste Ierse aardappelen van het seizoen zullen vanaf 24 mei in geselecteerde Aldi-filialen verkrijgbaar zijn. 

O'Shea's Farms levert aardappelen aan de Aldi-winkels. De rassen Queens en Home Guard zullen binnenkort in de winkelschappen liggen en de nieuwe oogst Roosters volgt in augustus. 

AGF-groothandel Iverk Produce, het moederbedrijf van O'Shea's Farms, is in 2017 een driejarig contract voor €70 miljoen met Aldi aangegaan voor de levering van aardappelen van Ierse bodem. Dankzij de innovatieve teelt in kassen en rooitechnieken, zal O'Shea's Farms haar nieuwe oogst Ierse aardappelen volgens schema aan de Aldi-filialen kunnen leveren, ondanks het moeilijke groeiseizoen in 2018 als gevolg van het slechte weer. 

James O'Shea van O'Shea's Farms legt uit dat het zeer koude weer en de sneeuw in februari en maart van dit jaar aardappeltelers in het hele land voor de nodige uitdagingen hebben gesteld. "Bij O'Shea's Farms hebben we dit opgelost door kassen te gebruiken."

Independent.ie citeerde O'Shea: "Het glas beschermde de oogst tegen zware regen- en sneeuwval aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar. De grond in de kassen warmt bovendien veel sneller op dan buiten en hierdoor zullen onze aardappelen aan het begin van de zomer gegarandeerd klaar zijn om gerooid te worden."Publicatiedatum: 24-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: