Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groei wereldbevolking

Momenteel zijn er volgens berekeningen van de Verenigde Naties 7 miljard mensen op aarde. Recente schattingen suggereren dat de huidige omvang van de wereldbevolking ongeveer gelijk is aan 6,5% van het totaal aantal mensen dat ooit geboren werd. Duizenden jaren lang groeide de bevolking langzaam maar de voorbije eeuwen is deze groei dramatisch toegenomen. 

Tussen 1900 en 2000 groeide de wereldbevolking drie maal sneller dan gedurende de hele voorliggende periode, en nam het aantal wereldburgers in slechts 100 jaar tijd van 1,5 miljard naar 6,1 miljard toe. 

Een weergave van de wereldbevolking over de lange termijn laat een zeer snelle groei zien. De bevolking groeit al lange tijd in een steeds sneller tempo. Als men echter kijkt naar de laatste decennia dan gaat dit patroon niet meer op omdat de jaarlijkse bevolkingsgroei is gedaald. In 1962 piekte de groei op 2,1% en deze is sindsdien naar ongeveer een half procent gedaald. Er is dus een einde gekomen aan een lange periode van snelle groei.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018