Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vermeulen Food Group gaat ‘andere vruchten’ plukken

Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild

Veel mensen kennen Flevofruit van het bekende Flevosap. De Vermeulen Food Group, waar Flevofruit en Flevosap onderdeel van uitmaken, stopt met het zelf telen van fruit en gaat zich uitsluitend richten op de productie van sappen. Daardoor is de grote sorteerlijn van Flevofruit overbodig en wordt deze, samen met bijbehorende verpakkingsmachines, geveild bij Troostwijk Veilingen. De veiling ging op 22 mei van start en tot en met 7juni kan online worden geboden. Bezichtiging is mogelijk, na afspraak, op 6 juni.Het familiebedrijf Vermeulen Food Group is actief in de handel van fruit, fruitsappen en aanverwante producten, zoals jams, stroop en vruchtensauzen. Het fruit en de fruitsappen worden internationaal vermarkt. Hiervoor zijn meer dan 25 werknemers in dienst en beschikt Vermeulen over eigen opslag en logistiek. Flevofruit en Flevosap zijn onderdelen van deze groep.

Achtergrond
"Mijn ouders begonnen in 1970 als fruitteler", vertelt Wyno Vermeulen, mede-eigenaar van de Vermeulen Food Group. "In dertig jaar hebben ze het bedrijf groot gemaakt en in 2000 hebben mijn broer Roel en ik het stokje overgenomen. Ondertussen werken wij er al ruim 25 jaar." In die jaren heeft Flevofruit een fors netwerk van collega-telers opgebouwd. "Zij zorgen voor een constante stroom van fruit die groot genoeg is onze sappen van te maken. Dus hoeven wij zélf eigenlijk geen fruit meer te telen en gaan we ons met Flevosap volledig concentreren op de productie van sappen. Daarom hebben we vorig jaar een nieuwe bottellijn in gebruik genomen om aan de groeiende vraag naar sappen te kunnen voldoen."

MAF Roda Sorteerlijn
De te veilen sorteerlijn werd in 2013 in gebruik genomen en is van het bekende, in groente- en fruitteeltmachinerie gespecialiseerde, Franse merk MAF Roda. Flevofruit had destijds de primeur. Vermeulen: "De MAF Roda sorteermachine is eigenlijk een eindeloze piano waarbij, afhankelijk van de lengte van het fruit, de piano een aantal vingers laat kantelen. Daardoor valt het fruit zacht naar beneden, in een meedraaiende borstel. De sortering is op de uitwendige kwaliteit precies in te stellen in verschillende klassen. Hagel- of schuurplekjes kunnen naar een aparte uitgang worden geleid. De inwendige kwaliteitscontrole gebeurt met behulp van infraroodcamera's in het Ledbereik, op elk van de vier lijnen van de machine." De capaciteit van deze vierlijner is vergelijkbaar met een zeslijns, traditionele cupmachine. De sorteerlijn heeft tien afraapbanden met geïntegreerde weegschalen (twee per band) en vijf centrale afvoerbanden voor de volle verpakkingen.

Upgrade
Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: "Deze veiling kenmerkt zich door het speciale aanbod van verpakkingsmachines, verpakkingen en de genoemde complete sorteerlijn. Het komt niet vaak voor dat die laatste op de markt komt. Met het seizoen voor de deur biedt dit een ideale kans voor een upgrade van je bedrijf met prima materieel dat een tweede leven meer dan verdient."


De online veiling is 22 mei gestart en sluit op 7 juni 2018. De bezichtiging van de veilingitems kan na afspraak op 6 juni. Voor een afspraak kunt u contact opnemen per mail naar: info@troostwijkauctions.com Locatie: Professor Zuurlaan 22 - 8256 PE Biddinghuizen

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018