Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Mengers, ZON:

"Twee weerpieken hebben aspergemarkt das omgedaan"

Tholen - De aspergemarkt kampt de laatste weken met lage prijzen. "Vooralsnog is het aanbod ongeveer 1% hoger dan vorig jaar, dus in volume valt dat grotere aanbod mee, maar door twee warme weerpieken kwamen veel asperges tegelijkertijd beschikbaar. Tussen die weerpieken is er geen enkele koelere periode geweest en dat heeft de markt de das om gedaan", constateert aspergeverkoper Rick Mengers van ZON.



"En als de markt in de goot ligt, is het moeilijk opkrabbelen. Inmiddels zijn een hoop telers al gestopt omdat het niet rendabel is door te gaan. De veilingprijzen voor dubbel-A asperges zijn echt onbevredigend", vervolgt Rick. Hij sluit een prijsopleving later in het seizoen niet uit. "De vraag is alleen wanneer dat gaat gebeuren. Maar als de markt leeg is, kunnen de laatste weken nog wel wat opleveren."

Afgelopen jaar introduceerden ZON en Teboza het kwaliteitslabel 'Echte Limburgse Asperges'. Een logo, speciale dekvellen, inlays en bedrukte vrachtwagens zorgen voor herkenbaarheid bij de consument. "Over de vraag van supermarkten mogen we dit seizoen ook echt niet klagen. Ook de horeca neemt goed asperges af, alleen de export is heel lastig op dit moment", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40
rick.mengers@zon-business.com
www.zon-business.com
www.aspergetijd.nl