Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Carrefour sluit mogelijk DIA-winkels in Frankrijk

Tesco verwijdert onduidelijke houdbaarheidsdata

VK: Tesco verwijdert onduidelijke houdbaarheidsdata
Tesco is de eerste grote Britse keten die de stap neemt om labels met verwarrende houdbaarheidsdata van de verpakking van groente en fruit te verwijderen. Op deze manier hoopt het bedrijf voedselverspilling tegen te gaan. De data gaven aan voor wanneer het product het best kon worden gegeten, terwijl het betreffende product ook na de genoemde datum prima kon worden geconsumeerd. Er worden bij zo'n 70 groente- en fruitsoorten labels verwijderd, waaronder bij appelen, tomaten, citroenen, uien en aardappelen.
Bron: dailymail.co.uk

Kroatië: Spar neemt meer dan 500 werknemers aan
Spar heeft in Kroatië sinds het begin van dit jaar meer dan 564 werknemers aangenomen. De Kroatische tak van Spar heeft nu een werkleger van 4.600 medewerkers. Het gemiddelde loon van de werknemers bij Spar is verhoogd met 9,54%, wat volgens Spar binnen de Kroatische retailsector een van de hoogste loonsverhogingen is. Spar heeft in Kroatië een netwerk van 106 winkels verspreid over 12 steden en heeft plannen om verder uit te breiden.
Bron: total-croatia-news.com

Portugal: Sonae heeft 10% meer kwartaalomzet
De Portugese retailgroep Sonae MC had in het eerste kwartaal van dit fiscaal jaar een toename in like-for-like-omzet van 5,3% tot €940 miljoen. Sonae is in Portugal verantwoordelijk voor de hypermarktketen Continente. Volgens het bedrijf geven de sterke resultaten weer hoe er voortdurend wordt gewerkt aan het verbeteren van de waardepositie in de markt door middel van een goede kwaliteit bij versproducten en aantrekkelijke prijzen. Ook was volgens Sonae de uitbreiding van de buurtwinkelketen Continente Bom Dia een reden voor de stijging in omzet. Het bedrijf opende in april de honderdste vestiging van deze buurtwinkelketen.

Carrefour sluit mogelijk DIA-winkels in Frankrijk
De Franse retailer Carrefour is er niet in geslaagd om kopers te vinden voor een aantal voormalige DIA-winkels die het bedrijf van de hand wil doen. Van de 273 winkels zijn er voor 227 vestigingen nog geen nieuwe eigenaren gevonden. De winkels lopen daarom volgens een woordvoerder van Carrefour risico dat ze na 4 juni worden gesloten. De winkels zijn onderdeel van een netwerk van 600 vestigingen, die door Carrefour in 2014 van de Spaanse supermarktketen Dia zijn overgenomen. Met het einde van 2018 wil Carrefour de slechter presterende locaties sluiten of verkopen. Deze Dia-winkels bevinden zich vooral in het noorden en oosten van Frankrijk.
Bron: uk.reuters.com

Iets meer kwartaalomzet voor Nieuw-Zeelandse retailsector
De retailomzet van Nieuw-Zeeland is in het afgelopen kwartaal met 0,1% gestegen, op basis van aanpassingen met betrekking tot veranderingen in valuta en seizoensinvloeden. In het kwartaal daarvoor was sprake van een omzettoename van 1,4%. Analisten hadden verwacht dat de retailomzet zou stijgen met 1%. De omzet van voedingsmiddelen en dranken daalde met 1,1%, terwijl die in het kwartaal daarvoor nog gestegen was met 3,9%. De omzet van alcoholische dranken steeg met 2,8%. De omzet bij supermarkten steeg met 1%, terwijl die bij speciaalzaken afnam met 1,2%.
Bron: scoop.co.nz

VS: SpartanNash breidt afhaaldienst uit in Minnesota en Wisconsin
De Amerikaanse retailgroep SpartanNash heeft de mogelijkheden voor click & collect uitgebreid bij zijn Family Fresh Markets-keten in Wisconsin en Minnesota. De afhaaldienst is nu voor handen bij vijf nieuwe filialen, namelijk in Hudson, New Richmond en River Falls in Wisconsin en Farmington en St. Peter in Minnesota. Consumenten die hun boodschappen online willen bestellen en deze op locatie af willen halen kunnen hun bestelling plaatsen op shopthefastlane.com.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Raley's renoveert Scolari's-vestigingen
Raley's is van plan om een aantal voormalige Scolari's Food & Drug-winkels in Nevada te renoveren tot het eigen merk. Het proces moet met 10 juni zijn afgerond. Raley's nam vijf vestigingen van de Scolari's Food & Drug-keten en een filiaal van Sak 'N Save in maart over van de retailer Scolari's. Elke winkel zal twee dagen worden gesloten voor de renovatie en vervolgens worden heropend als Raley's-locatie.
Bron: supermarketnews.com

VS: Albertsons experimenteert met kassavrije winkels
Albertsons wordt mogelijk de volgende Amerikaanse retailer die gebruik gaat maken van kassavrije supermarkten. Het bedrijf gaat experimenteren met technologie die lijkt op het systeem van Amazon Go, waarin de consument zonder gebruik van een kassarij met zijn boodschappen de winkel kan verlaten. Volgens Shane Sampson van Albertsons is de technologie waarmee wordt gewerkt specifiek bedoeld voor een beperkt aantal producten, zoals maaltijdpakketten. De consument kan volgens het systeem pakken wat nodig is en vervolgens de winkel verlaten zonder de producten te hoeven scannen. De technologie wordt ook mogelijk toegepast bij pompstations van Albertsons. Vooralsnog is het pilot-programma nog niet van start gegaan.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Ahold Delhaize begint nieuwe e-commerce-afdeling
Ahold Delhaize heeft de oprichting aangekondigd van de nieuwe afdeling Peapod Digital Labs. Deze nieuwe e-commerce-afdeling gaat werken aan innovatie en technologie op het gebied van online retail, waarmee het bedrijf met zijn huidige merken tegemoet wil komen aan de veranderende behoeftes van de Amerikaanse consument. "We zijn erg enthousiast over dit nieuwe bedrijf, dat als de motor zal dienen voor onze Amerikaanse online strategieën," zegt Kevin Holt, CEO van Ahold Delhaize USA. "We zijn een van de grootste supermarktketens en de marktleider qua thuisbezorging aan de oostkust. De Amerikaanse merken van Ahold Delhaize hebben sterke staat van dienst wat betreft innovatie."
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Walmart bezorgt thuis in Chicago
Walmart is begonnen met een thuisbezorgdienst in Chicago. De retailgigant volgt daarmee het voorbeeld van andere supermarktketens. Lokale supermarktketens in Chicago als Jewel-Osco, Mariano's, Aldi en Meijer hebben nu al de mogelijkheid voor mobiele bestellingen, thuisbezorging of afhaalpunten.
Bron: pymnts.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018