Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Caligari & Babbi gespecialiseerd in venkel

Het is weer tijd voor venkel. Ongeveer een week geleden is er geoogst en Cagliari & Babbi uit Savignano sul Rubicone is gespecialiseerd in venkel. "De markt gaat erg goed met lucratieve prijzen. De kwaliteit van de venkel is uitstekend en we zien een positieve trend. Het moment is gunstig en we zijn zeer tevreden", zegt Marco Babbi.



De helft van de oogst komt bij Cagliari & Babbi vandaan en de andere helft nemen lokale telers voor hun rekening. In dit verband onderstreept Vittorio Caligari, een expert op het gebied van de landbouw, dat tot 8 à 10 jaar geleden venkel niet of niet sporadisch werd geteeld in de gebieden. "Wij als gespecialiseerd bedrijf hebben een teelttechniek ontwikkeld die geschikt is voor dit gebied. In de praktijk hebben wij, dankzij mijn ervaring in alle delen van Italië, in de loop van de jaren de productie kunnen optimaliseren. Tegenwoordig volgen de telers ons ook en zijn zij belast met disciplinaire procedures om uniformiteit en kwaliteit te bereiken."



De oogst is van hoge kwaliteit. In de provincie Romagna duurt de oogstcyclus 60 tot 70 dagen met als resultaat een frisse, krachtig geurende venkel. Het verplanten vond plaats in maart. "We hebben gelukkig geen schade ondervonden van de voorjaarsvorst omdat we de planten hadden afgedekt. Daardoor hebben we deze noodsituatie weten te beheersen", zeggen de eigenaren.



Het bedrijf exporteert naar het buitenland en levert de Italiaanse groothandelsmarktenketens. Tegenwoordig liggen de prijzen rond de €1,70 - 1,80 voor venkel van goede kwaliteit uit Romagna. Het bedrijf heeft meer dan 2 miljoen planten en de continuïteit van het aanbod is gegarandeerd.


Vittorio Caligari en Marco Babbi

De landbouwbedrijven bevinden zich in een straal van 20 kilometer. Op deze manier wordt de venkel binnen een paar uur na de oogst verwerkt en verzonden.  De komende maanden zal worden gestart met de bouw van de nieuwe verwerkingsfaciliteit.

Contact:
Caligari & Babbi srl
Via E. Bevilacqua, 17
Savignano su Rubicone (FC)
Tel.: +39 (0)541 942599
Fax: +39 (0)541 201919
Email: commerciale@ortofruttacaligari.com
Web: www.finocchioitaliano.com
Publicatiedatum: