Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse mazzarrone BGA-druiven seizoen gestart

Voorzitter van het Consortium van de Mazzarrone BGA-tafeldruif Gianni Raniolo gaf gisteren de officiële start aan het begin van het seizoen 2018. "De eerste variëteiten die geoogst worden zijn de Black Magic en de Victoria, want beide worden gepresenteerd in de best mogelijke omstandigheden. De trossen zijn namelijk goed gevormd, dankzij een procedure die wordt uitgevoerd door deskundige handen".



"Onze medewerkers zijn in de loop der jaren getraind en hebben geleerd om onze productietechnieken in praktijk te brengen. Deze voldoen aan strikte productieprotocollen", zegt Raniolo.

De brix-graad wordt gemeten op 14, maar er wordt verwacht dat deze in de eerste week van juni 16 of zelfs 17 zal zijn. De opbrengst in dit stadium van het seizoen is ongeveer 15 % meer in vergelijking met vorig seizoen. Dit verklaart dat de oogst optimaal was en geen last had van schimmels of andere ziekten.

Videointerview met Gianni Raniolo


"Ook dit jaar zien we een levendige belangstelling van de Italiaanse groothandelsmarkten die de inkoop van dit merkproduct hebben verhoogd."

Nieuw in 2018 is de export naar de Arabische Emiraten en Canada. Beiden landen nemen de zeer kostbare Mazzarrone-druif op in hun markten. Ook de traditionele markten bevestigen en verhogen hun waardering voor de Mazzarrone-druif.

"Omdat de druiven uit India, Zuid-Afrika en Chili gefaseerd naar de Europese markten komen, wachten we tot de prijzen voor onze producten concreter beginnen te worden. We zijn bij de eerste levering en we zien een stijging van 10% op de prijs in dezelfde periode van voorgaand seizoen", zegt Raniolo.

"Het BGA-merk blijft de beste resultaten geven en daardoor wordt Sicilië steeds bekender. Dit is een meerwaarde die ons in staat stelt om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, alsmede in promotie, in overeenstemming met de richtlijnen van het consortiumstatuut", concludeert de voorzitter.


Contact:
Gianni Raniolo
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola di Mazzarrone Igp
Tel.: +39 335 1033575
Email: uvaigpmazzarrone@libero.it
Publicatiedatum: