Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Investering van 36 miljoen euro Marokkanse AGF-sector

Gespecialiseerd in de productie en export van citrus en groenten, creëert de Lymouna-Matysha-groep haar eigen geïntegreerde ecosysteem voor 400 miljoen dirham. In Sebt El Guerdane (provincie Taroudant), een van de belangrijkste productiegebieden van groenten en citrus in Marokko, is onlangs een particuliere industriële zone voor landbouwindustrie geopend.

Met een totale investering van 400 miljoen dirham (ongeveer 36 miljoen euro), bestaat dit project uit drie geïntegreerde zones: commercieel, industrieel en logistiek. De zone maakt deel uit van de bijdrage van de particuliere sector aan de regionale variatie van het Industrieel Versnellingsplan voor de periode 2014-2020, licht de CEO van de Lymouna-Matysha-groep Taqui Eddine Cherrai toe.

De investering zal resulteren in de creatie van 800 vaste banen, waaronder 107 bestaande functies, meldt Lefr360. De Lymouna-Matysha groep exporteert 65.000 ton groenten (8% van de nationale productie) en 50.000 ton in 2017-2018. Voor citrus is de exportdoelstelling dit jaar 40.000 ton of 7% van de nationale productie.

Bron: nieuws.Marokko.nl

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018