Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aanvullend Portugees product beschikbaar bij Berrybrothers

Eerste rode bessen uit de kas

Berrybrothers is begonnen met de oogst van Nederlandse rode bessen uit de verwarmde kassen in Roggel. Deze eerste rode bessen zijn van het vroege ras Junifer. Dit ras kenmerkt zich door de lichte kleur en de frisse smaak.



"De warme periode in medio april heeft er voor gezorgd dat we in de teelt een inhaalslag hebben gemaakt. Daarom kunnen ondanks de vele donkere en koude dagen in maart toch op hetzelfde tijdstip beginnen met oogsten als vorig jaar", zegt Gerco. "Tot op heden ziet de vruchtzetting er prima uit. De troslengte is prima te noemen, hierdoor zullen onze oogstmedewerkers zeker in het begin van de oogst goed moeten zoeken naar trossen die van boven tot onder zijn doorgekleurd. Het volume zal dan ook zeker de eerste dagen beperkt zijn."



Als aanvulling op de Nederlandse rode bessen heeft Berrybrothers ook vanuit de eigen productielocatie in Portugal rode bessen. Deze rode bessen zijn ook van het ras Junifer. Ten opzichte van vorig jaar zullen we hier ongeveer 1 tot 2 weken later starten met oogsten. Dit seizoen zal doorlopen tot en met eind juni. "Na de oogst uit de verwarmde kas gaan we door met de bedekte teelt van het ras Junifer en Rovada. Zo kunnen we weer tot maart, april volgend jaar een prima kwaliteit garanderen naar onze klanten", zegt Nijs.

Voor meer informatie
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
Tel; +31 (0)475 496214
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl
Publicatiedatum: