Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar avocado's en citrus uit Kreta

Ongeveer tien jaar geleden merkte Vangelis Papastamatakis dat de vraag naar avocado's toe begon te nemen. Sindsdien heeft zijn bedrijf jaar op jaar steeds meer succes met avocado's behaald.



"We zijn erg optimistisch over ons avocado-programma. Vraag en aanbod nemen ieder jaar toe met ongeveer 3.000 ton. In de afgelopen vijf jaar hebben we een volume van meer dan 20.000 ton behaald. Op dit moment werken we aan ons eigen merk, waarmee we de Balkan en West-Europa van ons fruit willen voorzien. Terwijl ons merk groeit en ons aanbod toeneemt, willen we graag uitbreiden naar nieuwe markten," zegt Vangelis Papastamakis.

Het bedrijf levert Zutano,- Fuerte- en Hass-avocado's, die worden geteeld in de omgeving van de stad Chania op het eiland Kreta. 



Papastamatakis SA werd oorspronkelijk opgezet in 1968 als een handelsbedrijf voor citrus, dat op Kreta werd geteeld. Met 1995 begon het bedrijf met het rijpen van bananen voor Dole en Chiquita. Ook verkreeg Papastamatakis een exclusieve licentie om bananen van Del Monte en de Cypriotische coƶperatie van bananentelers op de markt te zetten.
 
"We werken voornamelijk met groothandelaren en supermarkten. De kernwaarden van ons bedrijf zijn kwaliteit en consistentie. We begonnen in 2014 in Chania met het telen van eigen citroenen, waarbij we samen werken met onafhankelijke teeltbedrijven. We blijven onze teeltgebieden uitbreiden met als doel om in de toekomst zowel aan Griekse als aan buitenlandse markten te kunnen leveren," zegt Vangelis Papastamatakis tot slot.

Voor meer informatie:
Vangelis Papastamatakis
Papastamatakis SA
Tel: +30 2310783346
Fax: +30 6932217843
Publicatiedatum: