Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marks & Spencer sluit winkels

Australië: Metcash werkt samen met JD.Com
De Australische groothandelaar Metcash heeft zijn online aanwezigheid uitgebreid in China. Het bedrijf heeft een online winkel geopend voor zijn buurtwinkelassortiment Fresh Pantry. De online winkel wordt mogelijk gemaakt door het e-commerceplatform van JD Worldwide. Het is voor het eerst dat Metcash op deze manier de Chinese markt op gaat. Onder het merk Fresh Pantry zijn op dit moment twee buurtwinkels in Australië actief. Er zijn plannen om dit jaar 10 nieuwe vestigingen te openen. Metcash levert als groothandelaar verder aan de supermarktketen IGA, dat in China actief is via het Tmall Global-platform van JD-concurrent Alibaba.
Bron: which-50.com

VK: Onderzoek naar Asda-overname door Sainsbury's
De Britse mededingingsautoriteit heeft aan bedrijven in de retailsector gevraagd om hun mening te geven over de geplande fusie tussen Sainsbury's en Asda. Sainsbury's wil de Britse tak van Walmart overnemen voor £7,3 miljoen (€8,3 miljoen). Volgens de Competition and Markets Authority (CMA) is de uitnodiging een manier om meer informatie over de fusie te vergaren en is dit de eerste stap in de aanloop naar een formeel onderzoek. Geïnteresseerde partijen hebben tot 4 juni om aan de oproep gehoor te geven.
Bron: uk.reuters.com

Australië: Woolworths ziet vraag naar vegaproducten toenemen
De Australische supermarktketen heeft in het afgelopen jaar de vraag naar veganistische producten fors toe zien nemen. Het bedrijf heeft enkel tientallen nieuwe producten in deze categorie aan het assortiment toegevoegd. De categorie voor veganistische producten zal naar verwachting verder uitgroeien, gezien steeds meer Australische consumenten naar gezonde alternatieven zoeken. Volgens een woordvoerder van Woolworths wordt door het bedrijf hard gewerkt aan het creëren van meer keuze en variëteit voor de klant.
Bron: canstarblue.com.au

VK: Marks & Spencer sluit winkels
M&S-CEO Steve Rowe gaat zo'n 100 vestigingen sluiten. De kledingzaken en supermarkten worden gesloten wegens dalingen in omzet en winst. Er zijn nu al 20 filialen gesloten, wat gevolgen heeft voor 900 banen. De overige werknemers bereiden zich voor op een volgende ontslagronde in de aanloop naar de bekendmaking van de jaarresultaten. De winkelsluitingen zijn onderdeel van een plan dat 18 maanden geleden bekend werd gemaakt. Volgens dit plan wordt de hoeveelheid winkelruimte voor kleding verminderd, gezien deze categorie slecht presteert. Aanvankelijk zouden slechts 30 van de 105 slecht presterende winkels worden gesloten. Steve Rowe besloot echter een agressievere aanpak te hanteren, nu steeds meer omzet online wordt gegenereerd.
Bron: theguardian.com

VK: meer omzet in online retail in april
Ondanks dat april een moeilijke maand zou zijn geweest voor de Britse retailsector, is de omzet in het online segment toegenomen. De online omzet steeg in april jaar op jaar met 18,8%, zo blijkt uit cijfers van de IMRG Capgemini e-Retail Sales Index. April zag het hoogste groeipercentage in online retail sinds november 2016, ondanks dat Pasen dit jaar in maart viel. De totale marktconversie nam iets af van van 4,3% naar 4,15%. De reden hiervoor is omdat veel online omzet tegenwoordig via smartphones wordt gegenereerd. Het gebruik van smartphones zorgt ervoor dat consumenten die webwinkels bezoeken iets minder geneigd ook daadwerkelijk iets via de winkel te kopen, wat leidt tot de verminderde marktconversie. De gemiddelde omzetwaarde per winkelwagen steeg bij retailers die zowel online als offline werken met £14 (€15,97) tot £117,12 (€133,64) en met £3,50 (€3,99) tot £87,16 (€99,45) bij retailers die alleen online actief zijn.
Bron: internationalsupermarketnews.com

VK: Iceland installeert automaat voor statiegeldflessen

Iceland is de eerste Britse supermarktketen die gebruik maakt van een automaat die flessen met statiegeld inneemt. De automaat is bij wijze van proef in een vestiging van Iceland in Fulham te Londen geïnstalleerd, waar deze aanvankelijk voor zes maanden in gebruik zal worden genomen. De automaat is een reactie op het plan van de Britse overheid om een nieuw beleid met betrekking tot statiegeld in te zetten. Met de machine wil Iceland kijken hoe de Britse consument reageert op het systeem en wil het bedrijf kijken hoe de positieve impact op het milieu door het wetsinitiatief zoveel mogelijk kan worden gemaximaliseerd.
Bron: qualityfoodawards.com

VAE: Landmark Group onthult plannen voor uitbreiding
De in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Landmark Group heeft in het eerste halfjaar van 2018 vier nieuwe supermarkten geopend. Voor het einde van het jaar komen daar nog eens tien nieuwe vestigingen bij. De nieuwe vestigingen krijgen een assortiment van rond de 1.200 producten, waarvan 80% wordt geïmporteerd vanuit Europa. Landmark Group wil met de winkels zorgen voor sterk concurrerende prijzen. De lage prijzen moeten compenseren voor het meer beperkte assortiment en moeten meer onderscheidend vermogen geven ten opzichte van de concurrentie.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: BJ's breidt thuisbezorging via app uit
BJ's Wholesale Club heeft zijn bezorgdienst voor delicatessen uitgebreid in Massachusetts en Rhode Island. De bezorgdienst is begonnen als pilot op basis van een smartphone-app. Consumenten met een BJ's-lidmaatschap kunnen via de app delicatessen bestellen en deze tijdens de bezorging traceren. Onder het assortiment vallen onder andere premium vlees en kaassoorten en merken als Dietz & Watson, Land O'Lakes en BJ's Wellsley Farms. Alle bestellingen worden binnen 20 minuten voorbereid. De dienst is dagelijks gelijk met de openingstijden van BJ's-vestigingen beschikbaar.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart heeft stijging in vergelijkende winkelomzet
Walmart zag in het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar voor 2019 zijn omzet toenemen. Er werd meer vergelijkende winkelomzet verkregen met het Amerikaanse netwerk. Ook werd er qua winst beter gepresteerd dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In de periode van 12 weken tot 30 april had Walmart een omzetstijging van 4,4% van $117,5 miljard in het vorige jaar tot $122,7 miljard nu (van €99,9 miljard tot €104,4 miljard). Met uitsluiting van de invloed van de wisselkoers was de omzet met 2,7% gestegen tot $120,7 miljard (€102,6 miljard).
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018