Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

McCanns ‘landlord’ van Fyffes

Sumitomo verkoopt aandelen Balmoral International (Fyffes)

Het Japanse Sumitomo heeft haar aandeel in Balmoral International, het vastgoedbedrijf van Fyffes, verkocht aan de broers McCann. Dat meldt The Irish Times. Het Japanse bedrijf kreeg 30% van de aandelen in Balmoral in handen met de overname van Fyffes vorig jaar.


In 2006 bracht Fyffes het vastgoed onder in een nieuw bedrijf, toen nog Blackrock International Land geheten en ging daarmee naar de beurs. De beursgang was geen succes en het bedrijf leed verliezen doordat er flink afgeboekt moest worden op de waarde van het vastgoed. In 2010 ging Balmoral International Land, de opvolger van Blackrock, van de beurs. Na de overname van Fyffes vorig jaar kreeg Sumitomo een deel van de aandelen in handen, maar het bedrijf heeft dat aandeel nu verkocht aan David en Carl McCann. De familie McCann of bedrijven, die aan hen gelinkt zijn, hebben nu een controlerende 55% van de aandelen in handen.

Effectief is de familie McCann de 'landlord' voor Fyffes en Total Produce. Fyffes is goed voor zo'n 15% van de jaarlijkse huurinkomsten van Balmoral. Volgens Ierse media zijn beide bedrijven samen goed voor bijna een derde van de 8,4 miljoen euro huurinkomsten van Balmoral.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018