Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kroger sluit overeenkomst met Britse online supermarkt Ocado

"Co-op haalt "last-minute" groenten en fruit uit schappen"

Carrefour introduceert Drive-format in België
Carrefour heeft met zijn volledig geautomatiseerde Drive-format een primeur in de Belgische supermarktsector. Het Drive-format draait om een muur van metalen kluisjes, waarin per dag bijna 50 bestellingen kunnen worden geplaatst. In de kluisjes kunnen ook verse AGF en diepvriesproducten worden geplaatst. Het Drive-formtat is specifiek voor de Belgische tak van Carrefour ontwikkeld. De kluizenmuur kan door middel van een vrachtwagen worden verplaatst naar locaties waar veel vaste klanten wonen.
Bron: kamcity.com

VK: Co-op haalt "last-minute" groenten en fruit uit schappen
Co-op haalt groente en fruit waarvan de houdbaarheidsdatum op de dag zelf valt uit de schappen. Op deze manier wil de keten voedselverspilling tegengaan. De groenten en fruit worden twee uur voor sluitingstijd op de bewuste dag verwijderd, waarna de producten worden gedoneerd aan voedselbanken en andere liefdadigheidsinstellingen. Co-op schat dat op deze manier zo'n 8 miljoen maaltijden per jaar kunnen worden voorbereid bij deze instellingen. Het plan voor de "last minute"-groente en fruit wordt voor het einde van het jaar geïmplementeerd bij alle 2.500 vestigingen van Coop in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd met succes een testfase voltooid bij 50 filialen. "Bij Co-op willen we ondersteuning verlenen aan de gemeenschap. Ook willen we voedselverspilling tegengaan en ervoor zorgen dat groente en fruit belandt bij mensen die dit het meest nodig hebben," aldus Co-op-CEO Steve Murrells. "We werken hard aan het verminderen van verspilling, maar vinden ook dat producten die niet worden verkocht alsnog waar mogelijk mensen moeten kunnen voeden."
Bron: edie.net

VK: Asda heeft opnieuw stijging in kwartaalomzet
Asda, de Britse tak van Walmart, had voor het vierde kwartaal op rij een toename in omzet. Daaruit blijkt dat de bedrijfsvoering van het nieuwe management zijn vruchten afwerpt. Asda is na marktleider Tesco en Sainsbury's de grootste keten van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wordt binnenkort overgenomen door Sainsbury's. De like-for-like-omzet steeg in het eerste kwartaal met 3,4%. In het kwartaal daarvoor kwam de omzetstijging neer op 0,5%. Volgens Asda kwamen de goede resultaten door het feit dat Pasen dit jaar vroeger viel. Ook waren de prestaties van het eigen huismerk en van de eigen online retail verbeterd.
Bron: reuters.com

Chinese retailer neemt 72 Lotte Mart-vestigingen over
De Zuid-Koreaanse retailer Lotte Mart heeft 72 supermarkten en 15 stukken vastgoed voor 1,67 miljard yuan (€222 miljoen) overgedragen aan de Liqun Group. De Liqun Group is een regionale retailer, die is gevestigde in de provincie Shandong in het oosten van China. De in Hong Kong gevestigde branche Lotte Shopping Holding heeft 100% van zijn aandelen in de Chinese unit van Lotte Mart die in Sjanghai actief is aan de Liqun Group verkocht. Liqun gaat door de overname van start in de markten van Sjanghai en de provincies Zhejiang en Anhui. Ook wordt het marktaandeel van de retailer vergroot in de provincies Jiangsu en Shandong.
Bron: ecns.cn

Zuid-Afrika: Spar introduceert nieuwe papieren zak
Spar heeft bij zijn tak in de Oostkaap van Zuid-Afrika, Spar EC, een nieuw initiatief genomen om plastic afval tegen te gaan. Het bedrijf heeft papieren zakken geïntroduceerd, waarmee klanten worden aangespoord om gebruik te maken van alternatieve verpakkingsoplossingen voor hun dagelijkse boodschappen. Volgens de directeur van Spar EC, Conrad Isaac, kon het bedrijf het probleem van plastic afval niet langer nog negeren. "We vinden dat het beschermen van het milieu iets is waar vaak over wordt gesproken, maar eigenlijk niet echt veel aan wordt gedaan. Als de grootste supermarktketen van de Oostkaap zijn wij van mening dat we goed moeten zorgen voor het welzijn van de gemeenschappen waarin we actief zijn."
Bron: esmmagazine.com

VS: Raley's lanceert biologisch concept
De Amerikaanse retailer Raley's heeft onder de naam Market 5-ONE-5 een nieuw biologisch winkelconcept geopend in Sacramento, Californië. De focus van de winkel ligt op het aanbieden van betaalbare opties voor gezondere producten. Hoewel de winkel onder het beheer van Raley's valt, opereert het filiaal onafhankelijk. Er worden nieuwe locaties voor uitbreiding overwogen. Market 5-ONE-5 is een buuurtwinkel dat draait om het principe dat kwaliteit en gezonde voeding voor iedereen toegankelijk moet zijn. Elk product in het assortiment is door het bedrijf geselecteerd op drie kernwaardes: Organic (biologisch), Nutrition (voeding) en Education (voorlichting), wat samen de afkorting ONE maakt.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Groei voor Walmart's e-commerce
Walmart heeft een opleving gezien in omzet door middel van e-commerce. De omzet en winst in het eerste kwartaal vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht. De aandelenkoers van Walmart is hierdoor gestegen. In het eerste kwartaal, dat tot 30 april liep, steeg de online omzet met 33%. In het kwartaal daarvoor was er sprake van een online omzetgroei van 23%. Walmart heeft aangegeven dat het bedrijf op streek is om over het gehele jaar een omzetstijging te behalen van 40%. Tijdens de feestdagen aan het einde van 2017 nam de online omzet van Walmart scherp af. Hierdoor daalde de aandelenkoers van Walmart met meer dan 10% en verdampte zo'n $31 miljard (€26,3 miljard) van de marktkapitalisatie van het bedrijf. Investeerders maakten zich ernstige zorgen over of Walmart wel zijn grootste concurrent Amazon.com kon bijbenen.
Bron: reuters.com

VS: Lidl benoemt Johannes Fieber tot CEO
Johannes Fieber is door de Amerikaanse tak van Lidl aangesteld als directeur en CEO. Hij vervangt daarmee Brendan Proctor, die sinds juni 2015 met de eerste stappen van Lidl in de VS aan het roer stond. Fieber gaat in de komende maanden in zijn nieuwe functie aan de slag. Fieber is een veteraan met meer dan 10 jaar ervaring, waarin hij vergelijkbare functies heeft vervuld in andere landen. Zijn laatste verantwoordelijkheid was de positie van CEO voor Lidl in Zweden, in welke hoedanigheid hij meer dan twee jaar actief was.
Source: progressivegrocer.com

Kroger sluit overeenkomst met Britse online supermarkt Ocado
De Amerikaanse supermarktketen heeft een overeenkomst getekend met de Britse online supermarkt Ocado. Door de overeenkomst mag Kroger exclusief de technologie van Ocado op het gebied van logistiek en distributie toepassen binnen de Amerikaanse markt. Kroger zal maandelijks een bedrag voor deze samenwerking betalen, hoewel verder niet bekend is hoe hoog dit bedrag gaat zijn. Ook neemt Kroger als deel van de overeenkomst voor £183 miljoen (€209,6 miljoen) een aandeel van 5% in Ocado.
Bron: businessinsider.com

VS: BJ's plant beursgang
Zeven jaar nadat BJ's Wholesale Club werd overgenomen door een investeringsbedrijf, maakt het bedrijf opnieuw plannen voor een beursgang. De waarde van het bedrijf wordt geschat op $12,8 miljard (€10,9 miljard). Het bedrijf is nu nog in handen van de investeerders Leonard Green & Partners en CVC Capital, die samen BJ's beheerden in een joint venture genaamd Beacon Holding Inc. De investeringsbedrijven gaan een onbekend aantal aandelen voor het publiek toegankelijk stellen. BJ's wil met de beursgang schulden aflossen, die zijn ontstaan toen het bedrijf een jaar geleden voor $735,5 miljoen (€624,3 miljoen) aan dividend had uitgekeerd.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018