Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Milieu-impact transportsector Europa

Klimaatverandering wordt wordt in grote mate veroorzaakt door de impact die de mens op het milieu heeft, met name in ontwikkelde regio's zoals Europa en Noord-Amerika. Aangezien de gevolgen de hele wereldbevolking treffen, is overheidsingrijpen noodzakelijk. In het Europese programma 'Horizon 2020' zijn projecten ingebed om de industrie te stimuleren een positieve bijdrage te leveren door aan groenere oplossingen te werken. 

Ruim 90% van de wereldbevolking ademt vervuilde lucht in. De transportsector is verantwoordelijk voor 26% van de wereldwijde CO2-uitstoot en is één van de weinige sectoren waarvan de vervuilende uitstoot blijft toenemen.

Sommige landen voeren regels in om het gebruik van hernieuwbare bronnen binnen de transportsector te bevorderen. Zo zijn Nederland en Noorwegen bijvoorbeeld van plan om vanaf 2025 voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen te verbieden. Noorwegen wil de uitstoot van broeikasgassen binnen de lokale transportsector tegen 2030 met 40% gereduceerd hebben (ten opzichte van 1990). Elektrische auto's kunnen de uitstoot van broeikasgassen met 60% verminderen. 

Volgens euroscientist.com zijn er naast technologische oplossingen ook nog andere benaderingen om de vraag naar vervuilend transport te verminderen. Zo haalde een Zwitserse retailer overzeese verse groene asperges uit de schappen vanwege het vervuilende luchttransport, waardoor de milieu-impact van dit product 15 maal hoger was dan die van lokaal geteelde asperges.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018