Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Champignonteelt Midden-Oosten en Afrika in opkomst

Vier Palestijnse vrienden, Sameer Khraishi, Wadia Nassar, Tayeb Akel en Mahmoud Kuhail, richtten in 2013 de champignonkwekerij 'Amoro' in Jericho op. Hiermee konden zij de markt in Ramallah, Nablus, Jericho en Bethlehem voor het eerst van lokaal geproduceerde champignons voorzien. 

Evenals de negen champignonkwekerijen in buurland Israël had ook Amoro hiervoor containers met compost uit Nederland nodig. Helaas ging het bedrijf in 2016 failliet. Nu zamelt de eerste Palestijnse champignonkwekerij geld in, nadat al €14.400 via crowdfunding bijeen is gebracht. 

Amoro heeft zich aangesloten bij een groeiend aantal organisaties in het Midden-Oosten en Afrika die de champignonteelt beschouwen als een manier om de economische onafhankelijkheid en duurzaamheid te bevorderen. Sinds oktober 2015 produceert de non-profit organisatie Ghiras Al-Nahda oesterzwammen voor Syriërs in belegerde gebieden. Vanwege de recente escalatie van het geweld moest de organisatie haar activiteiten staken maar ook Ghiras Al-Nahda is er op gebrand een doorstart te maken. 

In Ghana zal het door de EU gesubsidieerde grootschalige PROMUSH-project tegen 2020 5.500 banen voor inwoners van de Adentan gemeenschap opleveren en in Zimbabwe worden momenteel champignonkwekers in spe opgeleid. 

Volgens een artikel op ozy.com is er een groeiende markt in deze regio's voor telers. In hun prognose voor de champignonmarkt in het Midden-Oosten en Afrika verwacht Market Data Forecast dat deze zal groeien van €2,6 miljard in 2016 naar €4 miljard in 2021. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018