Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bonduelle Canada breidt fabrieken Ontario uit met steun provincie

Ontario gaat samenwerken met Bonduelle Canada om drie AGF-verwerkingsfaciliteiten in het zuidwesten van de provincie te moderniseren zodat de ruim 700 banen in deze fabrieken behouden blijven. Bonduelle Canada verwerkt in Ontario geteelde groenten tot diepvries- en conservenproducten voor de Canadese en Amerikaanse markt. De drie faciliteiten produceren tezamen jaarlijks 113 miljoen kilo aan bewerkte groenteproducten. 

De provincie Ontario investeert €5,6 miljoen in Bonduelle's €53 miljoen kostende uitbreidingsplannen via het 'Jobs en Prosperity Fund'. Met deze subsidie zal de provincie Bonduelle helpen nieuwe technologieën te implementeren waarmee het nieuwe diepvriesproducten en verpakkingen op de markt in binnen- en buitenland zal kunnen introduceren, haar productiviteit en voedselveiligheid kan verhogen en de export op kan schalen. Er wordt verwacht dat de export naar de Verenigde Staten met €22,4 miljoen per jaar zal groeien, wat een stijging van 55% ten opzichte van het huidige niveau inhoudt. 

Areadevelopment.com citeert Jeff Leal, minister van landbouw: "De investeringen van de provincie in Bonduelle Canada zal een belangrijke modernisering van de groenteverwerking in de provincie mogelijk maken, die een gunstig effect op de toeleveringsketen en duurzaamheid zal hebben. Dankzij de toegenomen inkopen bij 200 groentetelers in Ontario en de aanzienlijke groei van de export van bewerkte groenten uit deze provincie, zal deze strategische investering werkgelegenheid creëren en zorgen voor het behoud van bestaande banen. Daarnaast zal de lokale economie een impuls krijgen en de groei en concurrentiepositie van de agrifood sector in Ontario versterkt worden."
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018