Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Deense supermarktketen Rema 1000 verkoopt lelijke groenten

Om voedselverspilling tegen te gaan, wil Rema 1000 zorgen dat kromme komkommers en scheve paprika's hun weg naar de consument vinden in plaats van te worden gedumpt. Volgens een rapport van de Scandinavische ministerraad dumpen Deense boeren en telers elk jaar meer dan 33.000 ton groenten. Nu is een initiatief ontwikkeld om hier een einde aan te maken.

Rema 1000 heeft samen met tuinderijen Alfred Pedersen & S°n en ěstervang SjŠlland en de organisatie Stop Voedselverspilling een nationaal initiatief ontwikkeld, waarbij de klant vanaf week 20 in een beperkt aantal supermarkten lelijke tomaten, kromme komkommers en scheve paprika's kan kopen. De afwijkende groenten zijn te koop tegen lagere prijzen. De gezamenlijke tuinderijen en Rema 1000 betalen bovendien elk 3 cent per verkochte eenheid aan vereniging Stop Voedselverspilling. "De samenwerking werkt door de hele waardeketen heen. Producenten, supermarkten en consumenten nemen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om voedselverspilling tegen te gaan en dat geeft de beste resultaten," vindt Anders R. Jensen van het Deense Rema 1000.

Selina Juul, oprichter en voorzitter van Stop Voedselverspilling staat uiteraard positief tegenover het initiatief. "Het zal de verspilling in de productie verminderen en het is goed voor de voedingssector. En na 10 jaar debat over voedselverspilling denk ik dat de Deense consument klaar is voor de afwijkende groenten. Dat onze vereniging daarbij extra steun ontvangt, is natuurlijk helemaal mooi," verklaart ze.

Bron: fodevarewatch.dk


Publicatiedatum: 22-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: