Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lieve Michielsen, inkoper Special Fruit

“De vraag naar ananas neemt weer af”

Tholen - "De ananasmarkt is op dit moment weer vrij rustig. Het eerste deel van het jaar tot eind mei is er veel vraag naar ananas. Dan begint de vraag af te zakken, omdat de ananas concurrentie krijgt van het zomerfruit", vertelt Lieve Michielsen, inkoper bij Special Fruit. De aanvoer van de ananas is op dit moment niet hoog en zijn bestemd voor een klein vast programma. 


Baby-ananas van Special Fruit is afkomstig uit Mauritius 

De ananas van Special Fruit komen uit Costa Rica. "De prijzen van ananas zijn voor onze klanten in het programma vrij stabiel. Op de vrije markt zijn op dit moment de prijzen vrij laag. De kaliber ananas die Special Fruit in haar gamma heeft zijn voor het grootste deel kaliber 8, en in mindere mate 7 en 6", aldus Lieve. De meeste ananas van het importbedrijf zijn bestemd voor de Belgische markt, en dan met namelijk retail en horeca.

Naast de gewone ananas heeft Special fruit ook baby-ananas in haar assortiment. "Onze baby-ananas komen uit Mauritius en worden gerekend onder exoten. De markt is vrij stabiel, al loopt de vraag tijdens de zomermaanden iets terug. De baby-ananas zijn bestemd voor heel Europa en dan met name naar de retail", zegt Lieve. 

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32-(0)3 3301792
+32-(0)3 3150843

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018