Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Spanje: "Grote vraag naar industrieaardbeien"

Vanwege het instabiele weer in Huelva is er gedurende het huidige seizoen, dat nu ten einde loopt, een constant gebrek aan voldoende aardbeien geweest.

"Tot nu toe hebben we in Huelva tot ongeveer 200 gram minder per plant geoogst. In andere Europese landen hebben ze ook problemen gehad, waardoor er gedurende een groot deel van het seizoen schaarste van het fruit is geweest", zegt José Antonio Martín, directeur van Agromartín, bedrijf dat onderdeel is van het concern Plus Berries.Op dit moment is de situatie echter aan het veranderen en komt er steeds meer aardbei beschikbaar op de markt. "Europese telende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland oogsten al grote volumes, waardoor er voor ons als Spaanse exporteurs steeds minder ruimte op de markt overblijft op dit moment", vertelt de teler. "Momenteel verkopen we op de nationale markt, in Oostenrijk en een beetje in het Verenigd Koninkrijk, hoewel in beperktere volumes".

Volgens José Antonio Martín heeft het constante gebrek aan product ervoor gezorgd dat de prijzen in de verwerkende industrie sterk gestegen zijn. "De vraag van de verwerkende industrie is heel hoog op dit moment omdat ze nauwelijks beschikken over aardbeien aangezien telers vanwege de schaarste zoveel mogelijk aardbeien vers hebben moeten verkopen. Nooit eerder hebben we zulke prijzen voor de industrie gezien, tussen de 10 en 15 % hoger dan gebruikelijk".

Hoewel het nog vroeg is om cijfers te geven, zegt de teler over de prijzen: "Hoewel ze gedurende het hele seizoen hoog geweest zijn, zullen ze het gebrek aan kilo's niet zodanig kunnen compenseren dat het toch een goed seizoen zou worden".

Meer informatie:
José Antonio Martín
S.A.T.Plus Berries/ Agromartín
T: +34 959504454
M: +34 637723120
strawberry@plusberries.com
www.plusberries.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018