Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe kersenverpakking: 200 gram PET-kubus

"Het kersenseizoen is op 27 april 2018 gestart met de rassen Sweet Early, Early Lory en Bigarreau en vanaf 12 mei zijn ook de rassen Giorgia en Celeste verkrijgbaar en ook het belangrijkste ras, Ferrovia, is sinds 15 mei beschikbaar. Er zijn dus verschillende rassen op de markt. Bigarreau is voornamelijk bestemd voor de Italiaanse markt en Giorgia en Ferrovia zullen naar Duitsland en Oostenrijk worden geëxporteerd", zegt Nicola Coniglio, eigenaar van het Italiaanse Coniglio di Adelfia.Over de marktsituatie zegt Nicola het volgende: "Met betrekking tot de vroege rassen, met name Bigarreau, was er ongeveer 30% minder productie vanwege de vorst van eind februari/begin maart. Ze waren klein van formaat en dat betekent dat er veel omzet verloren ging. De traditionele markt wil graag grote kersen. Als ze er zijn, worden ze verkocht, anders niet. Nu hopen we met de Giorgia en Ferrovia het verlies te kunnen rechttrekken, zodat zowel de behoeften van de traditionele markt met vruchten van 28+ en 30+ als de grootschalige detailhandel, die voornamelijk werkt met een pakket van 500 gram met 22, 24 of 26, worden bevredigd." .
Vandaag zal er worden gestart met de export van de rassen Giorgia en Ferrovia naar Duitsland en Oostenrijk. "Deze twee landen, afhankelijk van de keten waarmee we werken, hebben voornamelijk verpakkingen van 500 gram nodig van 22+ of 24+,  5kg draagtassen met 26+ kersen. In meer beperkt mate, in het premium-bereik, wil de klant verpakkingen van 400 gram met 28+ kersen. Alle verpakkingen zijn voorzien van ons merk."

Het seizoen loopt tot halverwege juni. "In vergelijking met vorig jaar zal er een productievermindering van 20-30% zijn, maar voorlopig zullen de prijzen aan onze behoeften voldoen en op het moment dat onze concurrenten, Turkije en Griekenland, hun kersen gaan exporteren zullen we pas kunnen bepalen of we de prijzen moeten aanpassen."Naast Oostenrijk en Duitsland exporteert het bedrijf naar Zwitserland, Nederland en levert het aan de groothandelsmarkten in Italië. "In het buitenland worden kersen van grote afmetingen meer gewaardeerd. In Italië verkopen we ook middelgrote kersen omdat we het ras en de kwaliteit en smaak van het product nader bekijken."Nieuwe verpakking
"We hebben een kubusverpakking (200 gr) van PET-plastic geïntroduceerd voor de rassen Giorgia en Ferrovia. Het pakket wordt onder stromend water ondergedompeld, de vruchten worden vervolgens gewassen en zijn klaar om te proeven."

Contacten:
Nicola Coniglio
Bedrijf Dott. Nicola Coniglio SURL
Strada Prov. Valenzano
PIP gebied, lot 8
70010 Adelfia (BA)
Tel. +39 348 0003349
E-mail: commerciale@conigliosrl.it
Web: www.conigliosrl.it

Publicatiedatum: 18-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: