Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Warschau, 8 - 10 augustus

Er kan weer ingeschreven worden voor Prognosfruit

Dit jaar zal de vakbeurs Prognosfruit van 8 tot 10 augustus gehouden worden in Warschau, met de medewerking van de Association of Polish Fruit Growers (ZSRP). Vanaf vandaag kan er weer ingeschreven worden. Prognosfruit is Europa's grootste jaarlijkse evenement voor de appel- en perensector en weet ieder jaar weer 250 hardfruittelers uit heel Europa te trekken. Sinds 1976 publiceert Prognosfruit jaarlijks een raming voor de hardfruitproductie van het komende seizoen. Informatie is te vinden op de website: www.prognosfruit.eu

Prognosfruit 2018 zal de drieënveertigste editie van het evenement worden. Veertien jaar geleden vond de conferentie in Lublin plaats en zal nu wederom in Polen gehouden worden. ZSRP-voorzitter Mirosław Maliszewski laat weten zeer blij te zijn. "We hopen dat telers, technici, managers en partners van deze conferentie zullen genieten die de ideale gelegenheid tot netwerken biedt. We kijken er naar uit de meest prominente hardfruittelers uit Europa te mogen verwelkomen. Kom naar Prognosfruit 2018 om meer te weten te komen over ons land dat de 'appelgigant' van Europa is."

De World Apple and Pear Association (WAPA) zal haar hardfruitraming voor 2018-2019 op 9 augustus tijdens de conferentie bekendmaken. Ook zal er aandacht besteed worden aan de belangrijkste en meest recente ontwikkelingen binnen de sector. Meer dan andere jaren wordt er dit jaar uitgekeken naar de oogstraming. Na de lage productie in 2017 is de prognose voor 2018 van groot belang voor de hardfruitsector. Naast de markttrends en vooruitzichten komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals de ontwikkelingen in de internationale handel en het laatste nieuws over onderzoek en innovaties binnen de appel- en perensector. 

De conferentie brengt hardfruittelers, -verwerkers en -handelaren uit heel Europa bijeen. Dit jaar zal de COPA-COGECA AGF-werkgroep vertegenwoordigd worden door voorzitter Philippe Appeltans van het VBT België. Appeltans: "Als COPA en COGECA zijn we blij voortdurend betrokken te worden bij de organisatie van Prognosfruit, aangezien dit de belangrijkste hardfruitconferentie van Europa maar ook daarbuiten is."

Philippe Binard, secretaris-generaal van WAPA, beaamt dit: "Prognosfruit is een gevestigde vakbeurs voor de Europese appel- en perensector. Gezien de bijzondere teeltomstandigheden van de afgelopen jaren kan Prognosfruit veel informatie opleveren nu het evenement gehouden wordt in één van de grootste appelproducerende landen van Europa."

Mis dit evenement niet en schrijf u vandaag nog in via www.prognosfruit.eu

De inschrijving is vanaf nu geopend, bij vroege inschrijving voor 15 juni geldt een gereduceerd tarief. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018