Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Er wordt geen romaine sla meer geoogst in Yuma

Stand van zaken E.coli-uitbraak Verenigde Staten

Het CDC meldt besmettingen in nog eens drie staten en 23 nieuwe ziektegevallen afgelopen week. Het onderzoek naar de E-coli-uitbraak die gerelateerd wordt aan romaine sla is nog altijd in volle gang. 

Volgens de FDA werden de laatste partijen romaine sla uit de regio Yuma op 16 april jongstleden verladen. Inmiddels is het seizoen ten einde gekomen. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat er nog sla uit deze regio in winkels of restaurants in omloop is, aangezien het product maar 21 dagen houdbaar is. 

Sinds het begin van de uitbraak in maart van dit jaar zijn 172 mensen in 32 staten ziek geworden. 75 mensen moesten in het ziekenhuis opgenomen worden en bij 20 van hen werd nierfalen geconstateerd. In CaliforniŽ eiste de uitbraak zelfs een dodelijk slachtoffer. 

De Public Health Agency in Canada heeft in meerdere Canadese provincies ziektegevallen vastgesteld waarbij mensen besmet waren met dezelfde E.coli-variant (O157:H7) na het eten van romaine sla, zo meldt Sacramento.cbslocal.com Klik hier voor een grotere weergave.


Publicatiedatum: 18-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: