Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brexit kan Britse aspergeteler de kop kosten

Van koninklijk huwelijk naar faillissement

Een Britse aspergeteler wiens asperges aanstaande zaterdag op het koninklijke huwelijk geserveerd zullen worden, dreigt failliet te gaan als gevolg van de Brexit. 

Naar verwachting zullen zo'n 600 bruiloftsgasten zich tegoed doen aan de asperges van Andy Allen uit Norfolk. Allen wil dit niet bevestigen maar ontkent het ook niet. Hoewel hij het een grote eer vindt om aan de koninklijke familie te leveren, waarschuwt hij dat hiermee het tekort aan arbeidsmigranten niet opgelost is nadat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt. 

The Guardian citeerde Allen: "Dit is de beste publiciteit die ik ooit gehad heb maar ik vraag me af of ik in de toekomst mijn asperges nog wel aan de koninklijke keukens kan blijven leveren? Ons bedrijf draait namelijk volledig op arbeidsmigranten en als we deze moeten missen dan zullen we ermee moeten stoppen. Er bestaan nog geen oplossingen om asperges door robots te laten steken."

Allens vrees wordt gedeeld door veel Britse groenten- en fruittelers die afhankelijk zijn van het vrije verkeer van personen in de EU om goedkope seizoenskrachten in te schakelen voor werk waar Britten hun neus voor ophalen. Allen heeft bijna 120 seizoensarbeiders uit de EU in dienst, die voornamelijk uit Roemenië en Bulgarije afkomstig zijn. Hij vertelt dat hij altijd al moeite had om voldoende seizoenskrachten te vinden maar vreest dat na de Brexit de stroom arbeidsmigranten volledig op zal drogen.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018