Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Basisscholen aan de slag met Lidl moestuin startpakket

Ruim 2.100 basisscholen in Nederland gaan moestuinieren met het Lidl 'moestuin startpakket'. Half mei ontvangen de scholen de pakketten voorzien van plantjes, informatie en tips. 
 
Eind vorig jaar maakte Kamerlid De Groot (D66) bekend dat hij graag ziet dat alle basisscholen in Nederland een moestuin krijgen. "Nu eet niet eens één procent van de Nederlandse kinderen volgens de Schijf van Vijf. Via de moestuinpakketten krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf o.a. komkommers en sla te verbouwen en leren ze op een speelse manier wat gezond is. Toen D66 ervoor pleitte dat iedere school recht had op een moestuin, viel Lidl ons direct bij met deze startpakketten. Ik ben heel enthousiast over het aantal scholen dat zich heeft aangemeld voor dit initiatief, want jong geleerd is oud gedaan!", aldus D66-Kamerlid De Groot. 

"Het aantal aanvragen is echt overweldigend! Op deze manier leren steeds meer kinderen hoe groenten en fruit groeit. We hopen bij te dragen aan een gezonde leefstijl en zijn benieuwd naar de eerste berichten over de oogst!", aldus Marlijn Simons-Somhorst, duurzaamheidsmanager Lidl Nederland. 

Nog steeds ligt de huidige groenten- en fruitconsumptie van kinderen ver onder de aanbevolen hoeveelheid. Kennis over gezonde en duurzame voeding draagt bij aan een gezonder eetpatroon. Voor de ontwikkeling van het pakket heeft Lidl samengewerkt met een vaste leverancier van groenten en fruit en het platform 'MijnKeukentuintje.nl'Publicatiedatum: 18-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: