Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse Coop draaide vorig jaar verlies

Italië: Coop Alleanza 3.0 had verlies in 2017
De Italiaanse Coop Alleanza 3.0 had in 2017 een omzetstijging van 3,9% tot €4,83 miljard. Dit kwam voornamelijk door franchise-vestigingen. De omset bij eigen vestigingen van de coöperatie daalde met 1,6% tot €4,1 miljard. Verder had Coop Alleanza 3.0 in 2017 een verlies van €37,6 miljoen, omdat het bedrijf fors heeft geïnvesteerd in een nieuw programma. In 2016 was nog sprake van een winst van €6,6 miljoen. Dit verlies was in lijn met de verwachtingen van het bedrijf. De investeringen zijn onderdeel van een plan dat van 2017 tot 2019 loopt. In 2017 werd al €180 miljoen geïnvesteerd. Met de investeringen werden vijf nieuwe winkels geopend, 35 bestaande winkels gerenoveerd en werd de online dienst Easycoop gelanceerd. Ook werden er prijsinvesteringen gedaan met betrekking tot alledaagse producten. Op de korte termijn zal Coop Alleanza 3.0 in de eigen activiteiten blijven investeren. Het bedrijf is erop uit om binnen al zijn activiteiten een enkele identiteit op te bouwen. Ook moet de productiviteit worden verbeterd, wat inhoudt dat in 2021 zo'n dertig supermarkten zullen worden gesloten. Ook worden prijzen op zo'n manier verlaagd dat ze op een lijn zitten met de gemiddelde prijzen in de markt.
Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: Metro wil Russische activiteiten reorganiseren

De Duitse retailer Metro wil proberen om in de komende maanden zijn Russische tak te verbeteren. Het management wordt gereorganiseerd en er worden bulkkortingen toegepast, die onafhankelijke handelaren en bedrijven in de horeca aan moeten trekken. De aandelenkoers van Metro ging vorige maand onderuit, toen het bedrijf zijn winstverwachting omlaag had bijgesteld. De redenen voor de verlaagde winstverwachting waren de zwakke prestaties in Rusland en het uitblijven van een nieuwe arbeidsovereenkomst voor werknemers bij de Real-hypermarkten van Metro.
Bron: reuters.com

China: JD investeert in $306 mln in logistieke partner
De Chinese e-commerce-gigant JD heeft US$306 miljoen (€257,6 miljoen) geïnvesteerd in zijn logistieke partner ESR. Door deze samenwerking willen de twee bedrijven tot de best mogelijke logistieke service in zowel de Chinese als de internationale sector komen. ESR is een Aziatische vastgoedontwikkelaar op het gebied van logistiek. De waarde van de vaste activa van het bedrijf wordt geschat op $12 miljard, waarbij deze vaste activa zich bevinden in China, Japan, Zuid-Korea, Singapore en India. Ook heeft ESR kantoren in Hong Kong en Singapore.
Bron: insideretail.asia

Rusland: O'Key volgt voorbeeld van Lidl
O'Key hoopt dat zijn Russische discountketen de opkomst van de Duitse ketens Lidl en Aldi in Europa kan evenaren. Russische consumenten zijn wegens de economische omstandigheden terughoudender geworden, aldus de CEO van O'Key. Rusland gaat wegens dalende olieprijzen en sancties al twee jaar gebukt onder een recessie. De Russische economie begint zich weliswaar nu weer te herstellen, maar toch zijn Russische consumenten zeer prijsbewust. O'Key wil dit jaar 30 vestigingen van zijn discountketen Da! (Russisch voor "Ja!") openen. In 2019 wordt de uitbreiding van deze keten opgevoerd. Aan het einde van het eerste kwartaal stond het netwerk van Da! op 67 filialen.
Bron: reuters.com

Eroski heropent winkels op de Balearen met het Contigo-format
De Spaanse retailer Eroski gaat dit jaar 22 supermarkten op de Balearen heropenen als Contigo-vestigingen. Het bedrijf investeert voor dit plan €8 miljoen. De Contigo-winkels moeten een meer persoonlijke winkelervaring geven. Er wordt bij de renovaties met name gericht op de versafdeling. Er wordt meer nadruk gelegd op een divers assortiment en op lokale en seizoensgebonden producten.
Bron: esmmagazine.com

Filipijnen: Robinsons Retail heeft 21,7% meer netto winst
De door Gokongwei beheerde retailer Robinsons Retail Holdings Inc. (RRHI) had dankzij meer omzet en verbeterde winstmarges in het eerste kwartaal een netto winst van P1,2 miljard (€19,4 miljoen). Jaar op jaar is dat een toename van 21,7%. Het bedrijfsinkomen steeg jaar op jaar met 10% dankzij een toename in bruto winstmarges van 20 basispunten. Ook steeg de vergelijkende winkelomzet in deze periode met 6,4%. Verder werden de winstmarges positief beïnvloed door de wisselkoers. Het supermarktsegment van Robinsons is jaar op jaar met 8% uitgebreid, terwijl speciaalzaken, doe-het-zelfzaken, buurtwinkels, drogisterijen en warenhuizen een toename in vergelijkende winkelomzet hadden van respectievelijk 10,8%, 5%, 5,5%, 2,4% en 0,9%.
Bron: business.inquirer.net

VS: Albertsons sluit winkels in Seattle
Albertsons gaat aan het eind van de volgende maand twee vestigingen sluiten in het noorden van Seattle. Specifiek draait het om een Safeway-vestiging in Greenwood en een Albertsons-filiaal op Aurora Avenue North. De winkels draaien te weinig winst, terwijl de strenge regelgeving die Seattle in de afgelopen drie jaren heeft toegepast voor meer bedrijfskosten hebben gezorgd. Volgens een woordvoerder van Albertsons hebben de winkelsluitingen echter niets te maken met de nieuwe belastingwet die onlangs is aangenomen. In 2014 zijn Safeway en Albertsons met elkaar gefuseerd onder het moederbedrijf van Albertsons, AB Acquisition. Dit moederbedrijf is zelf een onderdeel van een investeerdersgroei, die wordt geleid door het in New York gevestigde Cerberus Capital Management.
Bron: seattletimes.com

VS: Toestemming voor reorganisatie Southeastern Grocers 
Southeastern Grocers heeft van de Amerikaanse faillissementsrechtbank van het district Delaware toestemming gekregen voor hervormingsplannen. Met deze plannen hoopt Southeastern Grocers onder zijn faillissement uit te komen. Het bedrijf verwacht in de komende weken zijn financiële reorganisatie rond te hebben, nadat aan de voorwaarden van het hervormingsplan is voldaan. Volgens dit plan wordt de totale schuld afgelost met ongeveer $600 miljoen (€505,1 miljoen), waarbij $522 miljoen (€439,5 miljoen) aan schuld wordt uitgewisseld voor een aandeel in Southeastern Grocers. Ook houdt het plan in dat de balans van het bedrijf wordt verbeterd. Op deze manier is Southeastern Grocers in staat om in de eigen onderneming te investeren, zodat de financiële gezondheid en het succes op de lange termijn beter wordt ondersteund.
Bron: prnewswire.com

VS: Walmart stopt zelfscan-service wegens kritische consumenten
Walmart heeft zijn zelfscan-service stopgezet. Met deze service konden consumenten hun eigen boodschappen zelf inscannen. Dit bleek echter geen succes. Sommige consumenten vonden de service verwarrend. Ook vonden bepaalde klanten het zelf wegen, verpakken en scannen van producten maar een hoop gedoe. De "Mobile Scan & Go"-technologie was voor handen in ongeveer 150 Walmart-vestigingen, nadat eerder de service succes leek te hebben bij de warenhuisketen Sam's Club van Walmart. Een groot verschil tussen de reguliere vestigingen van Walmart en de Sam's Club-filialen is echter dat Sam's Club een kleiner assortiment heeft en dat all producten bij Sam's Club zijn voorverpakt. 
Bron: bloomberg.com

VS: iFresh offers Western Union services at four locations
De Aziatisch-Amerikaanse supermarktketen en online bezorgdienst iFresh gaat bij vier van zijn vestigingen in New York de bankdiensten van Western Union beschikbaar stellen. Klanten kunnen nu bij deze vestigingen gebruik maken van diensten van Western Union, zoals het uitvoeren van geldtransacties en regelen van betalingen. "We zijn erg enthousiast over het feit dat onze relatie met Western Union ons in staat stelt om een breder servicepakket voor de lokale gemeenschap aan te bieden," zegt iFresh-CEO Long Deng. "De beschikbaarheid van Western Union in onze supermarkten maakt het makkelijker voor onze vaste klanten om geld over te schrijven naar andere delen van het land of van de wereld."
Bron: nasdaq.com

Amazon Go komt naar Chicago en San Francisco

Amazon gaat nieuwe geautomatiseerde Amazon Go-locaties openen in Chicago en San Francisco. Het is nog niet bekend wanneer de vestigingen van start gaan. Amazon Go is een winkelformat, waarin geen enkele kassa nog aanwezig zijn. De enige Amazon Go-locatie die nu in bedrijf is, staat in Seattle. De winkel heeft een oppervlak van 165 vierkante meter. De locatie werd in januari voor publiek geopend, al werd deze daarvoor al een jaar lang gebruikt door werknemers van Amazon om het format zo uitvoerig mogelijk te testen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018