Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Composteerbare verpakkingen voor retail en horeca

Tijdens MacFrut 2018 speelde innovatie op het gebied van verpakkingen van groenten en fruit een belangrijke rol. Naast 100% R-PET verpakkingen werden er ook verpakkingen gepresenteerd die gemaakt zijn van maiszetmeel (PLA). Beide projecten zijn met succes ontwikkeld het Italiaanse landbouwconsortium Italì en al beschikbaar voor commerciële doeleinden.

Paolo Compatini, directeur operations van Italì, zegt het volgende over het ontstaan van het project. "We begonnen met de noodzaak om het product los te koppelen van de traditionele logica, gaande van de klassieke verkoop tot de pallet tot het ene stuk."


Paolo Comparini van Italì presenteert samen met de president van keuringsdienst OPO Veneto Adriano Daminato verpakkingen gemaakt van maiszetmeel.

Zo ontstond een 14 maanden durend experiment voor de realisatie van maiszetmeelzakken met microperforatie. De groenten, bijvoorbeeld een krop sla of bospeen,
wordt beschermd door een transparante omhulling die aangenaam aanvoelen en een krakend geluid maakt. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar en het verbetert de houdbaarheid waardoor het afval wordt verminder.

Foto hiernaast: Alessandro Braggion (voorzitter van de vereniging van de sla van Lusia BGA) laat trots de nieuwe biologisch afbreekbare verpakkingen zien.

Uitgerust met een label dat ook composteerbaar is, leent het pakket zich voor verwerking met normale flowpackers. De verpakkingsoplossing is beschikbaar in twee formaten, voor de retail en de horeca.

Het label voor BGA-producten is uitgerust met code zodat de geschiedenis van afzonderlijke producten kan worden ontdekt dankzij een directe verbinding met speciale video's op YouTube.

"Het voorstel van composteerbare verpakkingen voor BGA-producten is slechts een bebgin om deze duurzame verpakkingsoplossing uit te breiden", zegt Comparini.


Contact:
Italì Soc. Cons. arl

Via Provvidenz, 25/3
45020 Lusia (RO)
Paolo Comparini
Email: paolo.comparini@itali.cc
Web: www.itali.cc

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018