Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Composteerbare verpakkingen voor retail en horeca

Tijdens MacFrut 2018 speelde innovatie op het gebied van verpakkingen van groenten en fruit een belangrijke rol. Naast 100% R-PET verpakkingen werden er ook verpakkingen gepresenteerd die gemaakt zijn van maiszetmeel (PLA). Beide projecten zijn met succes ontwikkeld het Italiaanse landbouwconsortium Italì en al beschikbaar voor commerciële doeleinden.

Paolo Compatini, directeur operations van Italì, zegt het volgende over het ontstaan van het project. "We begonnen met de noodzaak om het product los te koppelen van de traditionele logica, gaande van de klassieke verkoop tot de pallet tot het ene stuk."


Paolo Comparini van Italì presenteert samen met de president van keuringsdienst OPO Veneto Adriano Daminato verpakkingen gemaakt van maiszetmeel.

Zo ontstond een 14 maanden durend experiment voor de realisatie van maiszetmeelzakken met microperforatie. De groenten, bijvoorbeeld een krop sla of bospeen,
wordt beschermd door een transparante omhulling die aangenaam aanvoelen en een krakend geluid maakt. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar en het verbetert de houdbaarheid waardoor het afval wordt verminder.

Foto hiernaast: Alessandro Braggion (voorzitter van de vereniging van de sla van Lusia BGA) laat trots de nieuwe biologisch afbreekbare verpakkingen zien.

Uitgerust met een label dat ook composteerbaar is, leent het pakket zich voor verwerking met normale flowpackers. De verpakkingsoplossing is beschikbaar in twee formaten, voor de retail en de horeca.

Het label voor BGA-producten is uitgerust met code zodat de geschiedenis van afzonderlijke producten kan worden ontdekt dankzij een directe verbinding met speciale video's op YouTube.

"Het voorstel van composteerbare verpakkingen voor BGA-producten is slechts een bebgin om deze duurzame verpakkingsoplossing uit te breiden", zegt Comparini.


Contact:
Italì Soc. Cons. arl

Via Provvidenz, 25/3
45020 Lusia (RO)
Paolo Comparini
Email: paolo.comparini@itali.cc
Web: www.itali.cc
Publicatiedatum: