Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Simplot benoemt Garrett Lofto tot President en CEO

Garrett Lofto is benoemd tot President en CEO van 
J.R. Simplot Company. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend. Sinds 2009 was Lofto directeur van het agribusinessonderdeel van het bedrijf. Hij werkt al 26 jaar bij Simplot. Lofto volgt daarmee Bill Whitacre op, die in april zijn pensioen aankondigde na negen jaar President en CEO van de groep te zijn geweest. Whitacre gaat na 18 jaar dienstverband bij het bedrijf met pensioen. Per 1 september zal Lofto zijn taken overnemen.

"Garrett is een uitstekende leider en heeft de visie om het bedrijf voor te gaan in de toekomst," aldus Scott Simplot, voorzitter van de Raad van Directeuren. "We staan voorgesorteerd voor succes in alle onderdelen van onze organisatie en de Simplot familie en de directie zijn er van overtuigd dat we de juiste leider hebben om samen met ons grote prestaties neer te zetten."

Lofto is de zevende die de functie van President en CEO vervult sinds oprichter van het bedrijf, Jack Simplot, in 1973 met pensioen ging. Op het CV van Lofto staat onder andere een bachelor on agriculture aan de University of Manitoba en een MBA in 2005. Daarnaast heeft hij verschillende nevenfuncties, waaronder: lid van de directieraad van het Ronald McDonald House Charities of Idaho, The Fertilizer Institute, Nutrients for Life Foundation en het International Plant Nutrition Institute. Hij is geboren en getogen op een boerderij en sinds 2001 woont hij in Idaho.

"Ik ben vereerd dat de board en de familie Simplot mij de leiding als lid van het senior leadership team over deze organisatie toevertrouwen," aldus Lofto. "Het bedrijf heeft veel talent en leiders aan boord en ik zal hen de steun geven die nodig is om het beste uit J.R. Simplot Company te halen."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018