Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Moskou reageert op nieuwe sancties Westen

Rusland overweegt boycot friet

Rusland overweegt een boycot van friet uit de VS en enkele andere Westerse landen die sancties tegen Moskou instelden. Rusland importeerde in 2017 94% van de frites, maar er zijn investeringen gedaan om de productie lokaal op te zetten. Volgens berichten in Russische media zou er een productiecapaciteit van 110.000 ton per jaar beschikbaar zijn, terwijl de markt een omvang heeft van 106.000 ton.

"De beperkingen op de import van friet zal niet alleen de binnenlandse telers van aardappelen stimuleren, maar zal ook banen opleveren bij de nieuwe frietfabrieken. Het zal ook de veiligheid en kwaliteit van het product verbeteren," aldus Sergey Korolev, van National Horticultural Union in een interview met RT.

De eerste frietfabriek opende de deuren in april. Binnenlandse productie zal naar verwachting de import vervangen en de volledige Russische vraag kunnen voldoen. Rusland zoekt een reactie op de extra Amerikaanse sancties die in april werden afgekondigd. De import van andere Amerikaanse producten, zoals farmaceutische producten en tabak worden mogelijk ook aan banden gelegd.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018