Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Consumenten beginnen collectieve rechtszaak tegen Walmart, Sam's Club en Taylor Farms

Amerikaanse slatelers ontstemd over overheidsaanpak E.coli-uitbraak

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben aan nieuwszender CBS laten weten dat het risico op nieuwe E.coli-besmettingen als gevolg van besmette romaine sla gering is maar dat het aantal ziektegevallen nog wel toe zal nemen. Tot dusver werden 129 personen in 29 staten ziek. Eén van hen stierf aan de gevolgen van de besmetting. 

De FDA heeft tot nu toe vastgesteld dat 8 personen ziek zijn geworden na het eten van sla die afkomstig was van één bedrijf in Yuma. Het vaststellen van de bron is echter zeer moeilijk. 

Op cbsnews.com is te lezen dat een E.coli-uitbraak als gevolg van besmette spinazie in 2006 drie levens eiste en 200 mensen ziek maakte. Slateler John Boelts vertelt dat dit de sector miljoenenverliezen heeft opgeleverd. Tijdens de huidige uitbraak kwam de FDA de bron pas op het spoor toen het slaseizoen in Yuma al voorbij was. Telers zijn gefrustreerd over het feit dat inspecteurs hier niet eerder in geslaagd zijn. 

Ondertussen hebben Amerikaanse consumenten collectief een proces tegen Walmart, Sam's Club en Taylor Farms aangespannen voor het verkopen van met E.coli besmette romaine sla. Aanklager Rick Musgrave beweert dat Taylor Farms en Walmart tienduizenden klanten aan besmette sla hebben blootgesteld door te verzuimen mogelijk besmette producten terug te roepen. 

Taylor Farms levert diverse versproducten, waaronder verse salades met romaine sla, aan Walmart-en Sam's Club-winkels in het hele land. Sam's Club riep zeven slaproducten van Taylor Farms terug en Walmart plaatste een bericht over de E.coli-besmetting op haar website maar bood geen restitutieregeling aan noch maakte zij melding van eventuele besmettingen in haar filialen. 

"Omdat de beklaagden romaine sla van Taylor's Farms in hun producten hebben verwerkt en deze hebben gedistribueerd zonder de noodzakelijk voorzorgsmaatregelen te treffen, hebben zij onbruikbare en onveilige producten op de markt gebracht die consumenten ziek hebben gemaakt, dan wel blootgesteld hebben aan mogelijk besmetting en bovendien financiële schade hebben opgeleverd," zo is te lezen in de 26 pagina's tellende aanklacht. 

De aanklagers eisen een schadevergoeding, restitutie en vergoeding juridische kosten. Taylor Farms en Walmart hebben nog niet op de aanklacht gereageerd. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018