Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peter de Jong, Erex International:

"Dip bananenmarkt kwam voor iedereen als een verrassing"

Tholen - Twee jaar terug ging Peter de Jong na een lange carrière in de AGF-handel van start met Erex International. Bananen vormen de hoofdmoot, maar ook met Turkse producten heeft de handelaar inmiddels furore gemaakt. "Afgelopen seizoen hebben we wel zestig tot zeventig vrachtwagens Turks grapefruit vermarkt. Nu waren er over de hele linie nogal wat kwaliteitsproblemen met het Turkse citrus, dus er moest veel omgepakt worden, maar we hebben het geprobeerd zo goed mogelijk weg te zetten en dat is wel aardig gelukt!"

De bananenmarkt kenmerkte zich de eerste weken van het jaar door een beperkte beschikbaarheid en torenhoge prijzen, maar die situatie is vanaf week 15 volledig omgeslagen. "Veel eerder dan ikzelf, maar ook anderen hadden verwacht. De bananenprijs (FOB) ging in Ecuador zelfs naar een prijs van 4-5 dollar, maar is nu gelukkig met een prijsniveau rond de 7 dollar weer wat opgeleefd. het is te hopen dat de bananenmarkt weer stabiliseert", vertelt Peter. "Verder is de beschikbaarheid van de zeevracht de afgelopen tijd vrij problematisch geweest."Hij prijst zich gelukkig met zijn Ecuadoraanse GlobalGAP-gecertificeerde leveranciers. "Vanuit Costa Rica en Colombia waren er wat kwaliteitsproblemen en dan heb je met Ecuador toch een extraatje. Onze klanten zijn met name de toeleveranciers van de retail, waarbij Turkije onze grootste afzetmarkt is, maar ook binnen Europa hebben we de nodige klandizie. Helaas was de afgelopen weken de marktsituatie niet echt gezond en staan de koelhuizen overal ramvol. Ik hoop dat we straks met de Turkse vijgen en kersen een goede start kunnen maken."

"Omdat we in tegenstelling tot veel importeurs rechtstreeks bij de bron betrekken, kunnen we tegen scherpe marges werken. We hebben weinig kosten en dat is wel een voorwaarde om tot het hoogste rendement te komen", vertelt Peter, die binnenkort verhuist naar een ander pand aan de Augustapolder in Barendrecht. "Maar het gaat mij niet om de grootste omzet. Als wij een boterham verdienen en de klant een plakje kaas, dan hebben we samen aan het eind van het jaar een sandwich!"

Voor meer informatie:
Peter de Jong
Erex International B.V.
Augustapolder 46
2992 SR Barendrecht
Tel: +31 180726940
info@erexint.com
www.erexint.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018