Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overheid biedt landbouw een tegemoetkoming van 100 miljoen euro

Voorstel overheid positief voor Noorse groentensector

De overheid heefthoge prioriteit gegeven aan de groentensector en stelt extra middelenbeschikbaar voor de teelt van groenten en fruit, door middel van steun aanonderzoek, ontwikkeling, advisering en een sterke financiële basis voor deproducent.

-Een verhogingvan de adviesprijs voor fruit, bessen en groenten, tot 3 procent, en eenverhoging van 3 cent per kilo voor aardappelen.

-Steun vanontwikkeling van plantaardige producten, steun voor energieadvies, een beterplan van aanpak met betrekking tot gewasbescherming en maatregelen om drifttegen te gaan, steun voor ontwikkeling van milieu- en klimaattechnologie, o.a.koelopslag, drainering en biologische productie binnen de groentensector.

-Vervanging bijziekte van telers zal niet alleen voor de glastuinbouw gelden, maar voor alleboeren en tuinbouwers bij wie de productie moet doorgaan in de ziekteperiode.

In het regeerakkoordstaat dat de klimaatuitstoot moet worden verlaagd, ook in de sectoren die nietonder de quotumregeling vallen. Dat geldt dus ook voor de groentensector. Deoverheid wil dat reeds ingezette instrumenten en maatregelen verder wordenontwikkeld en dat het uitbouwen van de reeds bestaande kennis hoge prioriteitmoet krijgen. Daarbij is het van groot belang meer kennis te krijgen over deeffecten en de kosten van bestaande en eventuele nieuwe maatregelen. "Het gaatdaarbij ook om de CO2-uitstoot van gas in de kassen," zegt Katrine RøedMeberg. "We zullen de ontwikkelingen dan ook met belangstelling volgen."

Bron: www.gartnerforbundet.no


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018