Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorraden veel kleiner dan vorig jaar

Actuele appelvoorraden in Zuid-Tirol

Volgens de cijfers van Assomela en Handelskammer lagen er bij de coöperaties in de regio op peildatum 1 mei in totaal 170.410 ton handappelen in bewaring. In 2017 was de stand op hetzelfde moment 419.607 ton, in 2016 418.916 ton. Meer dan de helft van de appelvoorraad bestaat uit het ras Golden Delicious (95.260 ton). Daarna volgen de rassen Granny Smith (26.156 ton), Red Delicious (18.722 ton) en Fuji (10.720 ton) met de grootste voorraden.

Gekeken naar de afzonderlijke rassen lagen de voorraden ver onder die van vorig jaar op dezelfde peildatum. Dit vanwege de flink kleinere oogst van 2017. Van het ras Golden Delicious bedroeg de voorraad iets meer dan één derde van de hoeveelheid van vorig jaar. Alleen van het ras Granny Smith was de voorraad groter dan in het voorgaande jaar op 1 mei. Andere interessante vergelijkingen toont de onderstaande grafiek.



Interessant is ook het marktverloop in de loop van de afzonderlijke maanden: het laat zien welke appelrassen in welke maand het meest verkocht werden. De onderstaande grafiek laat zien dat in de maand april in totaal circa 106.093 ton appelen verkocht werden. Daaraan had het ras Golden Delicious met circa 41.800 ton (circa 39,4 procent) het grootste aandeel, gevolgd door het ras Gala met circa 13.100 ton (circa 12,4 procent).



Publicatiedatum: