Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Henk van der Meij, Hars & Hagebauer:

"Mangomarkt op keerpunt"

Tholen - De marktsituatie van de mango's was lange tijd niet over een huis te schrijven. "We hebben een periode van veel overschotten gehad, maar nu is Peru definitief van de markt na een lang en moeizaam seizoen", vertelt Henk van der Meij van Hars en Hagebauer. "Door de slechte weersomstandigheden verloopt het Braziliaanse seizoen moeizaam en ook de West-Afrikaanse aanvoer zit al over zijn top heen."


De telers laten de latex uit de mango's 'bloeden' voor het verdere proces

"Vanuit West-Afrika zit Ivoorkust in de afrondende fase en wordt het seizoen maar gedeeltelijk opgepikt door Mali. Ook de aanvoer vanuit Senegal laat nog even op zich wachten. Alle redenen om aan te nemen dat de aanvoer een stuk minder zal gaan worden. Je zou bijna vergeten dat er in de mangomarkt een periode van schaarste kan ontstaan, maar dat zit er nu toch echt aan te komen. Maar dat is alleen maar goed voor het evenwicht in de markt", constateert de importeur.

"Al met al zal de markt weer even met moeten wennen aan een wat ander prijsniveau. Een verkoopprijs van 5 euro is weer in beeld en een verdere prijsverhoging sluit ik niet uit", vervolgt Henk. "Maar als je ziet hoe arbeidsintensief de mangopluk is, dan waren de prijzen van de afgelopen tijd eigenlijk ook een schande."


Links: De mannen snijden de mango's uit de bomen en de vrouwen.... die tillen de kisten
Rechts: De hele familie werkt mee in de oogst


De vraag naar mango's is volgens hem onverminderd goed. "Mango's zijn mainstream geworden. Vroeger was met een aanvoer van 250 containers de hele Europese markt verzadigd, maar die tijden zijn geweest en de markt kan nu grote volumes absorberen. Natuurlijk krijg je de komende weken weer wat meer concurrentie van zomerfruit, maar ik verwacht dat we een redelijk goede periode voor de boeg hebben."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018